Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Cererea de ajutor din parte imigranţilor a crescut cu 60% la Caritas”, informeazã “La Opinion de Zamora”. Criza economicã afecteazã, în special, persoanele nevoiaşe, spune Domingo

Cererea de ajutor din parte imigranţilor a crescut cu 60% la Caritas”, informeazã “La Opinion de Zamora”.
Criza economicã afecteazã, în special, persoanele nevoiaşe, spune Domingo Dacosta, delegatul din partea ONG-ului Caritas. Acesta susţine cã, în ultima perioadã, sunt foarte multe persoane de altã naţionalitate, decât cea spaniolã, care au apelat la seviciile de ajutor ale organizaţiei Caritas. De asemenea susţine cã s-au înregistrat foarte multe cazuri în care imigranţii, de obicei români, stau câte 20  într-un apartament, deoarece nu au posibilitatea sã-şi închirieze fiecare câte o camerã.

Şomajul în Alzira”, intituleazã “Las Provincias” un articol de opinie semnat de Jose Palacio Buquera.
Autorul vorbeşte despre numãrul mare de şomeri din localitatea Alzira în care, din cei 44.440 de locuitori, aproximativ 4.600 sunt imigranţi. Dintre aceştia, majoritatea sunt de naţionalitate românã, şi anume 1.400 de persoane. La ora acgtualã, în Alzira sunt 2.747 de şomeri, dintre care majoritatea strãini.

Avem dejã un acord prin care s stabileşte drepturile muncitoarelor imigrante”, scrie “Diario Vasco”.
Un interviu realizat de cãtre ziarul spaniol cu Silvia Carrasco, preşedinta Asociaţiei Femeilor Imigrante din Spania. Aceasta va participa în curând la cea de-a doua ediţia a Zilelor drepturilor omului din Ibarra. Argentinianca a emigrat acum şase ani şi s-a stabilit în Guipuzcoa, Spania, este jurnalistã dar în Spania munceşte ca agent comercial.

Nouã arestaţi pentru cã falsificau documente cu care înşelau mai multe firme”, titreazã “La Verdad de Alicante”.
Cinci bãrbaţi şi patru femei, toţi de naţionalitate românã, au fost arestaţi pentru falsificare de documente cu scopul de a înşela diferite firme din Alicante. Operaţiunea a fost lansatã în urmã cu douã luni de cãtre poliţia localã din Alicante care a adescoperit carţi de muncã falsificate la nişte firme din localitate.

Un judecãtor interzice la un grup de tineri sã mai intre într-un bar din Vila”, scrie “Ultima Hora”, de Ibiza.
Este vorba despre patru români care terorizau angajaţii şi patronii unui local din Vila, Ibiza. Aceştia, pe lângã faptul cã nu plãteau ce cosumau, ameninţau cu moartea angajaţii, în special pe o româncã ce muncea în local. Astfel, un judecãtor le-a interzis sã mai intre în local timp de un an.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite