Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

4.500 de delicvenţi nu pot fi condamnaţi, pentru că au mai puţin de 14 ani”, publică “Las Provincias”. Unul din trei delicte comise anul trecut de către minori nu a putut fi pedepsit

4.500 de delicvenţi nu pot fi condamnaţi, pentru că au mai puţin de 14 ani”, publică “Las Provincias”.

Unul din trei delicte comise anul trecut de către minori nu a putut fi pedepsit din punct de vedere penal, deoarece infractorul avea mai puţin de 14 ani. Astfel, 4.523 de minori au comis în cursul anului trecut în comunitatea Valencia cel puţin un delict pentru care nu au putut fi condamnaţi, deoarece nu se âncadrau în Legea Responabilităţii Penale pentru Minori. Singura soluţie pentru aceste cazuri este să fie schimbată limita de vârstă la care minorii pot fi judecaţI, de la 14, la 12 ani.

“Un ministru italian susţine că Zapatero tratează imigranţii drept cetăţeni de mâna  a doua”, titrează “El Diario de Exterior”.


Ministrul Administraţiei Publice din Italia, Renato Bruneta, consideră că, dacă li se dă dreptul imigranţilor la vot, ar trebui să li se dea în tot, nu doar în alegerile municipale, ca în Spania. De asemenea, el susţine că Zapatero îi tratează pe imigranţi ca pe nişte cetăţeni de mâna a doua, prin crearea votul de clasă A şi B.

“Agricultorii din Extrema dură spun că este necesar să angajeze imigranţi pentru campania agricolă de culegere a strugurilor”, publică “El Periodico de Extremadura”.

Pentru culegerea strugurilor în localitatea Tierra de Barros, din Extrema dură, agricultorii spun că sunt necesari cel puţin 1.700 de muncitori, pentru a face faţă campaniei agricole din acest an.
Deoarece spaniolii aflaţi în şomaj nu au solicitat posturi în agricultură, angajatorii spun că este nevoie de mână de lucru din străinătate, pentru a duce la bun sfărşit campania agricolă. Deocamdată, au fost solicitaţi aproximativ 700 de muncitori din Bulgaria şi România.

“Italia este ţara din Europa care se teme cel mai mult de imigranţi”, informează “20 minutos”.


Conform unui studiu publicat de ziarul “la Republica”, italienii sunt cetăţenii europeni care se tem cel mai tare de o invazie a imigranţilor. Astfel, 50,7% din italieni cred că imigranţii sunt o ameninţare la ordinea publică şi securitatea cetăţenilor ţării. Mulţi consideră că străinii sunt o ameninţare pentru cultura patriei lor.

“Salariile în România continuă să fie mai mici”, titrează “Diario de Alcala”.


În articol se vorbeşte despre vizita preşedintelui Băsescu în Alcala de Henares. Preşedintele României a amintit încă o dată în discursul său faptul că migraţia a golit ţara de muncitori. Cu toate acestea, România nu poate oferi salarii la fel de mari ca celelalte ţări europene.

“Sunt 686.733 români” , scrie ziarul “ADN”.


Comunitatea de imigranţi români din Spania a atins 686.733 de persoane, scrie publicaţia spaniolă. Cifra a fost dată publicităţii cu ocazia Forumului Asociaţiilor de Români din Europa şi America. În felul acesta, romănii sunt comunitatea cea mai numeroasă de străini din Spania, ei reprezentând 16% din numărul total al imigranţilor din această ţară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite