Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“UCAMAN a mediat angajarea a 7.000 de muncitori sezonieri români şi bulgari”, informează “Euopa Press”. Cooperativele agricole din Toledo au realizat 7.000 de contracte de muncă pentru

“UCAMAN a mediat angajarea a 7.000 de muncitori sezonieri români şi bulgari”, informează “Euopa Press”.

Cooperativele agricole din Toledo au realizat 7.000 de contracte de muncă pentru tot atâţia muncitori sezonieri români şi bulgari. Dintre acestea, 1.000 sunt pentru muncitori angajaţi direct din ţara de origine, iar 6.000 rezidenţi în Spania. Aceste contracte au fost realizate cu ajutorul Uiunii Cooperativelor Agricole din Castilla la Mancha, UCAMAN.

“Majoritatea imigrantelor care au SIDA şi se droghează, sunt prostituate”, scrie “ABC”.

Lipsa de informare, teama de a fi deportate sau pur şi simplu lipsa unui loc de muncă determină multe imigrante să se prostitueze şi drept urmare să înceapă să consume droguri sau să se infecteze cu SIDA. Aşa arată studiul realizat de către Centrul Municipal de Drogodependenţă din Cordoba. Informaţiile au fost date publicităţii în cadrul celui de-al XI-lea Congres Naţional despre SIDA desfăşurat în Andaluzia.

“Imigranţii au trimis în ţările de baştină 1.317 milioane de euro în 2007”, intitulează “El Pais” un reportaj


În cadrul acestuia se precizează ce sume de bani au trimis străinii care locuiesc în provincia Valencia.  Astfel, românii se află pe locul al patrulea, după columbieni, ecuatorieni şi bolivieni, în ceea ce priveşte suma timisă, cu 101 milioane de euro.

“Doi ani şi şase luni de închisoare pentru o bătaie în discotecă”, publică “Lanza”.

Doi români, tată şi fiu, au fost condamnaţi la doi ani şi şase luni de închisoare, de către un tribunal din Ciudad Real, pentru o bătaie într-o discotecă petrecută acum doi ani. Cei doi au recunoscut că au urmărit victima pănă la ea acasă unde au snopit-o în bătaie cu o bară de fier, provocându-i multiple leziuni grave. Deoarece şi-au recunoscut vina, românii au scăpat de cei şapte ani de închisoare cât cerea judecătoria.

“Caja Madrid îşi pune nădejdea în piaţa internaţională”, informează agenţia “EFE”.

Banca Caja Madrid continuă planul său de “internaţionalizare” prin cumpărarea City Nacional Bank of Florida şi a băncii Tu Casita. Pentru viitor, preşedintele Caja Madrid, Miguel Blesas, spune că îşi propune să încheie acorduri cu bănci din România.

“Educaţia se europenizează în Ibiza”, scrie “Diario de Ibiza”.


Articolul vorbeşte despre prezenţa unei delegaţii formate din patru profesori şi cinci elevi români care paricipă, în aceste zile alături de alte două delegaţii din Finlanda şi Germania, la sărbătoarea Comenius care are loc în Ibiza. “Suntem aici pentru a sensibiliza studenţii europeni în legătură cu protecţia mediului şi alte valori pozitive”, a declarat pentru presa spaniolă Gheorghe Camelia, din partea colegiului Elena Cuza, din Craiova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite