Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a doua dezbatere televizată dintre Barac Obama si John McCain ţine prima pagina a ziarelor din întreaga lume. Căderile de pe pieţele financiare provoacă în continuare panică printre investitorii la bursă. Există temeri că s-ar putea repeta scenariul "Marii Crize".

CNN: Asian stocks tumble amid financial worries

Indicele Nikkei, al principalelor companii de pe piaţa japoneză, au căzut astăzi cu peste nouă procente, iar bursa din  Indonezia a peirdut peste zece procente. Bursele din Asia au înregistrat cea mai mare cădere din ultimii ani pe fondul intensificării temerilor privind intrarea în recesiune a economiei mondiale.

The Times: British taxpayer to be tied into £50bn bank bailout


Plătitorii de taxe la stat, vor da mai mult de 50 de miliarde de lire, pentru a evita pierderea încrederii în sistemul finaciar britanic şi prăbuşirea băncilor.

International Herald Tribune: Two countries plan rescues as European talks continue

Liderii europeni discută în continuare măsurile necesare pentru a depăşi actuala criză financiară, în statele comunitare. Marea Britanie şi Spania vor adopta propriile solţii de salvare a sistemului fiinanciar.

Daily Telegraph: Financial crisis: Gordon Brown hails rescue package

Gordon Brown a  apreciat planul guvernului de salvare a sistemului bancar ca  fiind "curajos şi cu bătaie lungă".

The New York Times: Obama and McCain Clash Over Economy

Senatorii John McCain şi Barack Obama au vorbit, în cele 90 de minute cât a durat a doua confurntare televizată, despre starea economiei americane şi soluţiile pe care le au pentru ca să scoată ţara din impas.

Guardian: US election: Obama makes strong showing in Tennessee debate

Barack Obama a oferit cel mai bun discurs de până acum şi a reuşit să fie mai convingător decât rivalul său John McCain..

The Independent: Obama to the fore as McCain debate gets edgy

Candidaţii la Casa Albă şi-au prezentat planul de salvare familiilor americanie, într-o confruntare în care s-au straduit să păstreze un tot civilizat.

Time: Grading the Second Presidential Debate

Stilul, consistenţa răspunsurilor, modul cum s-au apărat ori s-au atacat cei doi candidaţi la preşedinţia Statelor Unite, au fost analizate şi punctate de analişti. Pentru comparaţie a fost realizat şi un top10 al înfruntărilor pe care de-a lungul timpului SUA le înregistrat între candidaţii la prezidenţiale. 





 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite