Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa britanică vorbeşte despre o donaţie din partea celui mai bogat rus, miliardarul Oleg Deripaska, către Partidul Conservator. Un studiu al OECD scoate la lumină o concluzie îngrijorătoare. În ţările dezvoltate, diferenţa dintre nivelul de trai al săracilor şi cel al şi bogaţilor a crescut în ultimii 20 de ani. În Statele Unite, campania lui Obama ia o scurtă pauză, pentru ca democratul să-şi poată vizita în Hawaii bunic

The Times: The Tories, oligarch Oleg Deripaska and a £50,000 question

Oligarhul rus Oleg Deripaska a petrecut cu câţiva lideri conservatori, pe iahtul său, în apropiere de insula Corfu. La un moment dat, se pare că s-a discutat de o donaţie de 50.000 de lire sterline.

The Guardian: Tories deny discussing donation with Russian billionaire

Conservatorii britanici neagă zvonurile conform cărora reprezentanţi ai partidului ar fi vorbit despre vreo donaţie cu miliardarul rus Oleg Deripaska.

New York Times: Obama Leaving Trail to Visit Ailing Grandmother

Barack Obama îşi anulează întâlnirile cu electoratul, pentru a merge în Hawaii, să-şi viziteze bunica bolnava.

The Telegraph: UK rich and poor gap among widest in world


Diferenţa dintre nivelul de trai al bogaţilor şi cel al săracilor din Marea Britanie este una dintre cele mai mari din rândul ţărilor dezvoltate, arată un raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

Le Monde: La pauvreté gagne du terrain en Occident

În ultimii 20 de ani, numărul săracilor şi inegalităţile în privinţa veniturilor au crescut în majoritatea statelor membre ale OECD, arată raportult organizaţiei.

BBC: Thai court considers Thaksin case

Curtea Supremă thailandeză urmează să decidă dacă fostul prim ministru Thaksin Shinawatra a abuzat de putere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite