eRepublik atrage o finanţare de 2 mililioane de euro - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre atragerea unei finanţări de către eRepublik, începerea procedurilor de listare pe NASDAQ a companiei BGS sau începerea angajărilor la băncile de pe Wall Street. Printre alte subiecte, Weatherford delistează Atlas Gip, iar dolarul are motive să scadă.


eRepublik atrage o finanţare de 2 mililioane de euro

. Jocul românesc de strategie online eRepublik, în care jucătorii pot fi preşedinţi de stat sau generali de armată cu scopul de a domina lumea, a atras o finanţare de 2 milioane de euro de la un fond francez de investiţii, AGF Private Equity, pentru un număr neprecizat de acţiuni. eRepublik are circa 120.000 de utilizatori activi, care accesează în mod gratuit site-ul la cel puţin câteva zile, scrie Ziarul Financiar.

BGS a început procedurile de listare pe NASDAQ. Firma de securitate BGS a început demersurile pentru listarea pe bursa NASDAQ, potrivit lui Bogdan Oprea, preşedinte şi acţionar majoritar. Pentru listarea pe bursă, BGS va vinde un pachet de 30% din acţiuni, la o valoare de 20 milioane de dolari. Aceasta ar fi prima listare a unei companii româneşti pe o bursă americană şi una dintre puţinele realizate pe o altă piaţă de capital decât cea de la Bucureşti, anunţă Business Standard.

Bancile de pe Wall Street fac din nou angajări. Ca urmare a restructurărilor de la Deutsche Bank, UBS şi RBS, dar şi pe fondul retragerii din piaţă a băncii de investiţii Dresdner Kleinwort, mai mulţi specialişti în pieţe de capital au părăsit industria. Totuşi, se observă o tendinţă la nivelul de top management al băncilor de investiţii din Statele Unite ale Americii: o nevoie tot mai mare de profesionişti. Bănci cu renume ca Goldman Sachs, Barclays Capital, Credit Suisse, Nomura sau Standard Chartered angajează agresiv, conform Wall Street.

Weatherford delistează Atlas Gip. Acţiunile firmei de servicii pentru industria petrolului Atlas Gip Ploieşti (ATGJ) vor fi retrase vineri de la tranzacţionarea la Bursa de Valori Bucureşti, după ce Weatherford International Eastern Europe, care deţine 95,84% din titluri a primit, în februarie, avizul CNVM pentru delistare, potrivit Curierul Naţional. Acţionarul majoritar al Atlas Gip este o subsidiară a grupului american de servicii petroliere Weatherford.

Dolarul are motive să scadă. Dolarul s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, în raport cu euro, în condiţiile în care sunt tot mai puţini traderii ce pariază pe majorarea dobânzii de către banca centrală a SUA (Federal Reserve - Fed), anul acesta, din cauza inflaţiei reduse. Departamentul american al Muncii a anunţat, ieri, că preţurile de consum au crescut cu 0,1% în luna mai, respectiv au scăzut cu 1,3% în cele 12 luni încheiate în mai. Declinul anual este cel mai mare din mai 1950 până în prezent, informează Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite