SUA: 10 cadavre găsite în casa unui violator - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre arestarea unui criminal în serie american, discuţiile bilaterale dintre SUA şi Coreea de Nord pe tema dezarmării nucleare sau dicultăţile cu care se confruntă Afganistanul din cauza corupţiei. Printre alte subiecte, ţările africane reiau discuţiile pe teme climatice, iar politicienii din Honduras amână votul.

SUA: 10 cadavre găsite în casa unui violator. Poliţia a mai găsit încă patru cadavre în Cleveland, Ohio, în casa unui violator, crescând astfel numărul cadavrelor la 10, potrivit declaraţiilor şefului poliţiei Michael McGrath. Autorităţile l-au acuzat pe Anthony Sowell de crime cu circumstanţe agravante, după găsirea cadavrelor în casa acestuia, notează CNN. Sowell, 50 de ani, este de asemena acuzat de viol, asalt şi răpire, au mai declarat surse din poliţie Acesta a fost arestat sâmbătă, după ce poliţia a descoperit cadavrele aflate în descompunere a cinci femei în casa acestuia şi cadavrul altei femei în afara casei acestuia.


Discuţii americano-nord coreene pe tema dezarmării nucleare. Statele Unite ale Americii şi Coreea de Nord au ajuns la o concluzie în ceea ce priveşte ţinerea a două întâlniri bilaterale înainte de întoarcerea Coreei de Nord la discuţiile de dezarmare nucleară, potrivit unui raport american, citat de AFP. Înţelegerea a avut loc la ultima întâlnire de la New York şi San Diego între oficiali din ambele tabere. Locul unde vor avea loc aceste întâlniri bilaterale nu este făcut public încă.

Corupţia din Afganistan, greu de eradicat. Preşedintele afgan Hamid Karzai a promis eradicarea corupţiei, însă imaginea sa publică spune altceva. Afişarea acestuia în public cu cei doi vicepreşedinţi ai săi, foşti dictatori militari, despre care se crede că au prădat Afganistanul timp de ani, nu este un semnal pozitiv transmis de preşedinte. Reformele reprezintă un obiectiv înalt într-o ţară plină de bani proveniţi din droguri. În Afganistan se plăteşte mită pentru orice, începând de la permis de conducere, până la protecţia poliţiei, iar elitele tratează statul ca şi cum l-ar deţine, notează AP.

Ţările africane reiau discuţiile pe teme climatice. Discuţiile pe teme climatice ale Naţiunilor Unite sunt reluate astăzi la Barcelona după ce naţiunile africane au fost de acord cu întoarcerea la masa negocierilor, unde sunt puse în discuţie obiectivele pentru emii pentru 37 de ţări industrializate. Aproximativ 50 de naşiuni africane au renunţat la boicotarea discuţiilor pentru reînoirea Protocolului de la Kyoto. ONU are nevoie de acordul tuturor semnatarelor din 1997 pentru reînoirea acordului pentru emisiile de gaze cu efect de seră, scrie Bloomberg.

Politicienii hondurieni amână votul.
Liderii Congresului din Honduras au amânat votul pentru reinstalarea preşedintelui exilat Manuel Zelaya şi a cerut opinia Curţii Supreme. Un vot al Congresului în ceea ce îl priveşte pe Zelaya este componenta cheie a unei înţelegeri care a avut loc săptămâna trecută pentru a pune capăt actualei crize politice, informează BBC. Este posibil ca această mişcare să conducă la căderea înţelegerii. Între timp, oficiali din Chile şi SUA au ajuns în Honduras pentru a monitoriza înţelegerea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite