15 persoane vătămate în urma unei explozii în Pakistan- Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
15 persoane vătămate în urma unei explozii în Pakistan- Revista presei internaţionale
15 persoane vătămate în urma unei explozii în Pakistan- Revista presei internaţionale

Presa internaţională de azi scrie despre explozia ce a avut loc vineri în Pakistan, autorităţile canadiene încurajează vaccinul împotriva virusului gripal sau Teheranul cere mai mult timp de gândire vizavi de proiectul propus de Naţiunile Unite. Printre alte subiecte, pompierii au nevoie de o săptămână ca să stingă incendiul de la o rafinărie din Puerto Rico, iar liderul palestinian stabileşte data alegerilor generale.

15 persoane vătămate în urma unei explozii în Pakistan. Cel puţin 15 oameni au fost răniţi în urma unei explozii vineri în oraşul pakistanez Peshawar. Nouă dintre aceştia sunt în stare gravă. Detonaţia a avut loc în faţa unui restaurant dintr-o zonă rezidenţială a oraşului. China View scrie că un suspect a fost deja arestat.

Canadienii spulberă mitul vaccinului gripal. Canada şi-a dat acordul în această săptămână asupra vaccinului împotriva virusului H1N1. Cu toate că la început oficialii canadieni erau sceptici asupra preparatului biologic produs de firma GlaxoSmithKline Plc, ei au spus că vaccinul este sigur şi eficient. Reuters scrie că aceştia au declarat că sunt conştienţi de temerile populaţiei cum că vaccinul ar putea fi mai periculos decât boala în sine, dar acestea sunt doar nişte mituri.

Teheranul cere mai mult timp de gândire. Guvernul Iranului consideră "favorabilă" propunerea Naţiunilor Unite de a îmbogăţi în străinătate cea mai mare parte a uraniului pentru utilizare civilă, însă cere mai mult timp de gândire, scrie Guardian .

Explozie la o rafinărie în Puerto Rico. Autorităţile au declarat că s-ar putea să aibă nevoie chiar şi de o săptămână ca să stingă focul produs la rafinăria din Puerto Rico. CNN scrie că focul prea puternic şi fumul gros le dă mari bătăi de cap pompierilor.

Abbas stabileşte data alegerilor generale. Liderul palestinian, Mahmoud Abbas, a anunţat că alegerile prezidenţiale şi cele parlamentare vor avea loc anul viitor la data de 24 ianuarie. BBC scrie că alegerile generale vor avea loc în toate teritoriile palestiniene.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite