Pakistan: Al patrulea atac face 41 de victime - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pakistan: Al patrulea atac face 41 de victime - Revista presei internaţionale
Pakistan: Al patrulea atac face 41 de victime - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre al patrulea atac în câteva zile în Pakistan, vizita secretarului de stat american în Rusia sau vizita lui Vladimir Putin în China. Printre alte subicte, preşedintele Armeniei merge la meci în Turcia, iar furtuna Patricia nu se va transforma în uragan.

Pakistan: Al patrulea atac face 41 de victime. Militanţii din centrul Pakistanului au făcut echipă cu insurgenţii talibani de la fosta graniţă afgană în scopul producerii celui mai îndrăzneţ atentat asupra unei baze militare, potrivit unor surse din armată, citate de AP. Al patrulea atac major în cursul unei săptămâni a omorât 41 de persoane. Perspectiva alierii militanţilor de pe teritoriul Pakistanului ar putea complica ofensiva planificată împotriva talibanilor din partea de nord.


Clinton, în vizită în Rusia. Secretarul de stat Hillary Clinton a început misiunea în Rusia pentru a avansa negocierile pentru un nou tratat nuclear SUA - Rusia şi pentru a obţine ajutorul Moscovei pentru a domoli ambiţiile nucleare ale Iranului, scrie AFP. În prima sa călătorie în calitate de şef al diplomaţiei americane, Clinton se va întâlni cu ministrulu de Externe rus, Serghei Lavrov şi cu preşedintele Dmitry Medvedev pentru a discuta cele mai importante aspecte ale misiunii sale.

Putin, în vizită în China. Premierul rus Vladimir Putin a sosit luni seara la Beijing pentru o vizită de trei zile în China, în cursul căreia vor fi semnate acorduri militare şi economice. Putin a fost primit pe aeroport de către ministrul chinez de externe Yang Jiechi. Marţi, la încheierea unei întâlniri între premierul rus şi omologul său chinez, Wen Jabao, va fi semnată o serie de acorduri, îndeosebi un acord interguvernamental privind notificarea lansărilor de rachete balistice şi un altul privind organizarea şi dezvoltarea trenurilor de mare viteză pe teritoriul Rusiei, potrivit unui anunţ făcut la sfârşitul săptămânii trecute de către guvernul rus, scrie The Wall Street Journal.

Preşedintele Armeniei, la meci în Turcia. Preşedintele Armeniei, Serge Sargsian, a anunţat că se va deplasa miercuri în oraşul turcesc Bursa, pentru a fi prezent la meciul de fotbal dintre selecţionatele Turciei şi Armeniei, contând pentru grupa 5 a calificărilor pentru Mondialul din 2010. Şeful statului armean a declarat că nu vede niciun motiv pentru a refuza invitaţia omologului său turc, anunţă ArmeniaNow.

Furtuna Patricia nu se va transforma în uragan. Furtuna Patrivcia ar putea lovi extremitatea de sud a peninsulei mexicane la începutul zilei de miercuri, dar ea "nu urmează să se transforme în uragan", potrivit responsabilului Comisiei naţionale a apelor a acestui stat mexican, Celso Castro Sanchez. La 18.00 GMT, centrul furtunii se situa la 395 de kilometri sud de extremitatea peninsulei şi se deplasa cu viteza de 13 kilometri pe oră cu vânturi atingând 75 de kilometri pe oră, potrivit Centrului naţional de uragane (NHC) din Miami, potrivit Reuters.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite