10.000 de uiguri dispăruţi într-o noapte - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
10.000 de uiguri dispăruţi într-o noapte - Revista presei internaţionale
10.000 de uiguri dispăruţi într-o noapte - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre dispariţia a 10.000 de uiguri într-o noapte, explozia unei maşini cu bombă în Spania sau eliberarea unui kuweitian de la Guantanamo Bay. Printre alte subiecte, Filipine regularizează preţurile unor medicamente, iar Sarkozy asigura Franţa că este bine.

10.000 de uiguri dispăruţi într-o noapte. Aproximativ 10.000 de uiguri implicaţi în revoltele din China au dispărut într-o noapte, a declarat activistul uigur exilat Rebiya Kadeer, cerând o investigaţie internaţională, scrie The Washington Post. Vizita acestuia la Tokyo a fost condamnată de China. Vice ministrul de Externe chinez i-a cerut ambasadorului japonez la Beijing să exprime "insatisfacţia profundă" a Chinei şi să "ceară guvernului japonez să acţioneze pentru a o stopa acţiunile anti-China" din Japonia.


Spania: o maşină cu bombă a explodat. O maşină cu bombă a explodat lângă o cazarmă paramilitară a poliţiei în oraşul Burgos, din nordul Spaniei, cauzând pagube serioase unei clădiri. Zece de persoane au fost rănite uşor în urma exploziei, în cea mai mare parte din cauza bucăţilor de sticlă cate au zburat. Poliţia crede că atacul este datorat gupării separatiste basce, Eta, transmite BBC.

Un kuweitian va fi eliberat de la Guantanamo Bay. Un judecător american a ordonat eliberarea unui deţinut kuweitian aflat la Guantanamo Bay de aproximativ opt ani, cerând să se urmeze toţi paşii pentru repatrierea acestuia, potrivit avocatului său, citat de AFP. Khaled Al-Mutairi, în vârstă de 34 de ani, a fost trimis la închisoarea din Cuba după ce a fost arestat în Pakistan în 2001. Acesta a fost arestat după ce a călătorit în Afganistan cu o organitaţie caritabilă pentru a contrui moschei şi pentru a furniza fonduri pentru şcoli şi orfelinate.

Filipine regularizează preţurile unor medicamente.
Preşedintele filipinez Gloria Macapagal Arroyo a impus un control al preţurilor asupra a câtorva branduri de medicamente după ce companiile farmaceutice nu au reuşit să se conformeze unei legi, potrivit căreia trebuiau să reducă preţurile cu 50%, conform unor oficiali citaţi de Reuters. Arroyo a semnat un ordin executiv luni pentru reguralizarea preţurilor pentru medicamentele anti-cancer, tensiune, colesterol, şi anti-virale.

Sarkozy asigura Franţa că este bine.
Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a încercat să reasigure Franţa miercuri că sănătatea sa nu a fost în pericol după călătoria de urgenţă la spital. "Aş vrea să anunţ cetăţenii francezi că sănătatea mea este bună", a spus Sarkozy, citat de CNN. "Ce mi s-a întâmplat mie i se poate întâmpla oricui", a mai adăugat preşedintele, menţionând că "nu beau, nu fumez ţigări. Mai fumez trabuc uneori". Sarkozy a declarat cu această ocazie că el şi soţia sa Carla Bruni nu îşi vor schimba obiceiurile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite