Coca-Cola a raportat profit de 66 mil. euro - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coca-Cola a raportat profit de 66 mil. euro - Revista presei economice
Coca-Cola a raportat profit de 66 mil. euro - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre profitul companiei Coca-Cola, neimpozitarea profitului reinvestit sau evoluţia sectorului SIF la Bursă. Printre alte subiecte, ciza frânează evoluţia activităţilor de transport, iar Stoica vrea să renunţe la procesele cu SIF Transilvania.


Coca-Cola a raportat profit de 66 mil. euro

la afaceri de 550 mil. euro.  Coca-Cola Hellenic, cel mai mare îmbuteliator local de băuturi non-alcoolice, a avut anul trecut afaceri de 550 mil. euro (2028,6 mil. lei) pe piaţa românească şi un profit net de 66 mil. euro (243,7 mil. lei), potrivit datelor de la Registrul Comerţului, scrie Ziarul Financiar. Producătorul a vândut anul trecut aproximativ 1,2 miliarde de litri de băuturi răcoritoare şi apă, având o cotă de piaţă estimată la 50%.

Niţă: Neimpozitarea profitului reinvestit, la anul.
Neimpozitarea profitului reinvestit şi eliminarea impozitului minim, măsuri cerute cu vehemenţă de mediul de afaceri pentru a face faţă crizei economice, ar putea fi amânate, cel mai probabil, până anul viitor; aceasta întrucât adoptarea lor necesită modificări în Codul Fiscal şi găsirea de noi resurse la bugetul de stat, a declarat ieri ministrul pentru IMM-uri, Constantin Niţă, citat de Business Standard.

Sectorul SIF de la Bursă se menţinea pe verde la mijlocul şedinţei. Bursa avea o evoluţie volatilă la mijlocul şedinţei de miercuri, cu o scădere de 1,15% a indicelui compozit, în vreme ce sectorul SIF era pe verde, cu un câştig de 0,34%, în condiţiile în care marile pieţe financiare sufereau corecţii uşoare. Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, scădea cu 1,12%, până la 3.599,28 puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, cobora cu 1,15%, până la 2.194,12 puncte, potrivit Money.

Criza frânează evoluţia activităţilor de transport.
Activităţile de transport înregistrează o tendinţă de scădere cu 20%-30% faţă de anul trecut, pe fondul crizei economice, cel mai afectat sector fiind cel care deserveşte industria auto, cu un declin de 90%, a declarat ieri, secretarul general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Radu Dinescu, citat de Curierul Naţional. Acesta a afirmat, într-o conferinţă de presă, că în cazul transportului care deserveşte industria alimentară scăderea este de 10-15%.

Stoica vrea să renunţe la procesele cu SIF Transilvania. Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Cocor Turism Neptun, Daniel Stoica, a anunţat că vrea să renunţe la procesele pornite împotriva SIF Transilvania. Stoica a contestat majorarea capitalului social decisă la Adunarea Generală a Acţionarilor SIF-ului din 2007. Motivul este că societatea de inves­tiţii financiare a intrat în acţionariatul Cocor Bucureşti, potrivit Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite