570 de euro, cheltuiala medie de sărbători - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre problemele prin care trece o pacientă care necesită transplant de rinichi, cheltuiala medie de sărbători sau posibilitatea de anulare a Contractului Spartan. Printre alte subiecte, copiii nu vor fi vaccinaţi anti-AH1N1, iar alcoolismul poate fi prevenit şi pe internet.

570 de euro, cheltuiala medie de sărbători. Românii sunt regi în visele lor. Ei doresc să cheltuiască 570 de euro de sărbători, mai mult decât germanii sau olandezii. ărbătorile de iarnă nu îi vor determina pe români să strângă cureaua, în condiţiile în care 66% dintre aceştia consideră că declinul economic are un impact direct asupra situaţiei lor financiare, arată un studiu întocmit de firma de audit şi consultanţă Deloitte România. Cheltuielile românilor în perioada sărbătorilor vor creşte cu 0,2%. În acelaşi timp, în Germania acestea vor scădea cu 2,9%, în Olanda cu 3,3%, iar în Marea Britanie cu 17,4%, scrie Cotidianul.

Viaţa Nataliei aşteaptă cetăţenia română. Din cauza birocraţiei, o femeie de 40 de ani nu poate beneficia de transplant de rinichi întrucât donatorul, care e mama sa, trăieşte în altă ţară. Acum un an, Natalia Diaconescu se putea considera o femeie fericită. O ducea zilnic la gradiniţă pe fetiţa ei de şase ani şi avea o slujbă bună - era director de marketing la o firmă. Totul s-a dărâmat în jurul ei când, în urma unor analize de rutină, a aflat că suferă de insuficienţă renală în formă gravă şi că singura şansă de a mai trăi câţiva ani este dializa, scrie Evenimentul Zilei.

Contractul Spartan poate fi anulat.
Expomil - expoziţia internaţională de echipamente militare, desfăşurată în aceste zile la Bucureşti, pare o vitrină cu produse interzise pentru armata română. Cauza? Restricţiile bu­getare ajunse la un nivel ce poate să sufoce programele de înzestrare al armatei. Iată cadrul discuţiei purtate cu domnii Aurel Las­cu, secretar de stat, şeful Departamentului Ar­ma­mente din Ministerul Apărării, şi general de brigadă Cătălin Moraru, locţiitorul acestuia, potrivit Jurnalul Naţional.

Copiii nu vor fi vaccinaţi anti-AH1N1. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), a declarat, pentru Gândul, că din luna ianuarie 2010 va începe imunizarea copiilor cu vârsta mai mare de 6 ani împotriva pandemiei de gripă. Copiii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 6 ani nu vor mai fi vaccinaţi anti-AH1N1v, întrucât România nu va mai achiziţiona vaccinul necesar de la producătorul britanic GlaxoSmithKline (GSK).

Alcoolismul poate fi prevenit şi pe internet.
Cei ce doresc să scape de patima alcoolului care, pe lângă faptul că, în timp, le afectează sănătatea şi are numeroase repercusiuni asupra vieţii sociale şi de familie, au acum o speranţă. Departe de şedinţele de terapie de grup sau individuale, fără niciun fel de cheltuială, alcoolicii din România îşi pot trata patima pe internet, informează Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite