100 de candidaţi pe un job - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
100 de candidaţi pe un job - Revista presei economice
100 de candidaţi pe un job - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre cea mai dură concurenţă pentru 50 de poziţi de entry level la KPMG, estimările Domo în an de recesiune sau evoluţia emitenţilor bancari pe piaţa bursieră. Printre alte subiecte, Nabucco pompează optimism în acţiunile Transgaz, iar dolarul nu mai prezintă interes pentru investitori.

100 de candidaţi pe un job. Aproape 5.000 de candidaţi au aplicat pentru cele 50 de poziţii de entry-level scoase la concurs în cadrul firmei de consultanţă şi audit KPMG, aceasta fiind una dintre cele mai dure concurente de pe piaţa muncii din ultimii ani, scrie Ziarul Financiar. Numărul aplicaţiilor primite este de patru ori mai mare comparativ cu anul trecut, concurenţa fiind de 100 de candidaţi pe un job. În urma procesului de recrutare au fost angajaţi 50 de oameni, majoritatea proaspăt absolvenţi.


Domo vede profit în an de recesiune. Domo, unul dintre primii trei electroretaileri locali, ţinteşte să termine anul pe profit, măsurile luate pentru atingerea acestui obiectiv, într-o piaţă în scădere cu 40%, fiind reducerea costurilor de operare, renegocierea chiriilor, îngheţarea salariilor în lei, îmbunătăţirea managementului stocurilor şi restructurarea reţelei. “Sperăm să nu avem pierderi nici în acest an dificil, adică să terminăm anul peste break-even”, a declarat pentru Business Standard Gabriela Mandrea, director de marketing la Domo, anunţă Business Standard.

Câştiguri importante pentru emitenţii bancari.  După doar o şedinţă de corecţii, piaţa de la Bucureşti revine pe plus impulsionată de evoluţia pozitivă a emitenţilor bancari. BET a urcat 2%, datorită creşterilor de peste 5% pentru acţiunile Băncii Transilvania şi peste 3 procente pentru cele emise de BRD. Rulajele au coborât uşor, la 3 mil de euro. Bursa a evoluat indecis în prima parte a şedinţei, în timp ce sif-urile au testat chiar şi valori negative. În partea a doua a zilei, interesul la cumpărare a fost în creştere pentru societăţile de investiţii financiare, dar în special pe emitenţii bancari, potrivit Money.

Nabucco pompează optimism în acţiunile Transgaz. La sfârşitul săptămânii trecute, directorul general al Transgaz Mediaş, Ioan Rusu, a declarat, într-un interviu acordat Reuters şi citat de Mediafax, că societatea pe care o conduce preconizează pentru anul în curs un profit cu 10-12% peste cel realizat în 2008 şi cifrat la 239 milioane lei. Deşi tranzitul de gaze naturale s-a redus cu 25% în prima jumătate a anului, la aproximativ 6 miliarde metri cubi, potrivit managementului companiei, reducerea costurilor va permite obţinerea unei performanţe superioare până la sfârşitul lui 2009, scrie Curierul Naţional.

Dolarul nu mai prezintă interes pentru investitori. Moneda americană s-a depreciat vineri, la New York, atingând cursul minim al ultimelor şapte săptămâni în raport cu euro, în condiţiile în care companiile din SUA au raportat rezultate financiare peste aşteptările analiştilor. În această situaţie, cererea pentru dolar (ca plasament sigur) scade, investitorii orien­tân­du-se către pieţele acţiunilor, informează Bursa. În plus, euro a fost impulsionat de publicarea datelor din care rezultă creşterea încrederii întreprinzătorilor în economia germană, cea mai mare din Europa. Un impact pozitiv asupra dinamicii euro l-a avut şi publicarea cifrelor privind încetinirea peste aşteptări a declinului sectorului de producţie şi al serviciilor din Europa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite