Ultra Pro intră în faliment în decembrie - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultra Pro intră în faliment în decembrie - Revista presei economice
Ultra Pro intră în faliment în decembrie - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre intrarea în faliment a companiei Ultra Pro, cel mai dificil an pentru industria mobilei sau închiderea pe minus a burselor europene. Printre alte subiecte, investitorii imobiliari fug de România, iar preţul ţiţeiului a trecut de 80 de dolari pe baril.


Ultra Pro intră în faliment în decembrie

, lăsând în urmă datorii de 28 mil. euro. 80 de firme se vor bate să-şi recupereze banii pe ceea ce a mai rămas din fostul lider al retailului IT&C local. K Tech Ultra Pro, în urmă cu doi ani cel mai mare retailer IT&C din România, nu mai are nicio şansă de a reveni pe piaţă şi va fi declarată în faliment în decembrie, spun reprezentanţii BDO Business Restructuring - administratorul judiciar al firmei. Compania fondată de şoţii Alina şi Cristian Fughina, care avea la un moment dat afaceri de peste 70 mil. euro şi aproape 700 de angajaţi, ar putea deveni astfel primul faliment de amploare al unei companii locale, pe fondul crizei economice, scrie Ziarul Financiar.

Anul 2011, cel mai dificil pentru industria mobilei.
Omul de afaceri Dan Şucu, preşedintele grupului Mobexpert, se aşteaptă ca, în industria mobilei, criza să se resimtă cel mai dur abia în 2011, nici anul acesta şi nici în 2010 nefiind aşteptate proiecte imobiliare noi. Pentru 2009, cifra de afaceri a Mobexpert este estimată să scadă cu 15%, în lei, comparativ cu anul precedent. “Noi ne pregătim pentru încă doi ani cel puţin la fel de complicaţi ca anul acesta, nu ştiu ce s-ar putea întâmpla în viitorul foarte apropiat ca lucrurile să meargă mai bine în 2010 şi 2011. Dacă ar trebui să fac un buget pentru 2010, îl fac optimist la nivelul lui 2009, pesimist ar însemna cu 10% mai jos”, a declarat Şucu în cadrul unui interviu acordat Business Standard.

Bursele europene închid şedinţa pe minus, după maximele de luni.  Marile burse europene au încheiat şedinţa de marţi pe roşu, după ce luni înregistraseră maxime ale ultimului an, mai ales că datele despre construcţiile şi preţurile din Statele Unite au dezamăgit investitorii. Astfel, indicele FTSE-100 al bursei din Londra a închis în scădere cu 0,72%, până la 5.243,40 puncte, după ce luni urcase la un nou vârf al acestui an, de 5.281,54 puncte, la aniversarea a 22 de ani de la "lunea neagră", cum a fost supranumit crahul bursier din octombrie 1987, potrivit Money.

Investitorii imobiliari fug de România.
Investitorii străini nu mai sunt interesaţi de România, deoarece preţurile proprietăţilor din ţara noastră sunt prea ridicate în comparaţie cu vestul Europei unde preţurile s-au ajustat considerabil faţă de 2007. La Expo Real Munchen, una dintre cele mai mari expoziţii de imobiliare din lume, anul acesta doar 5 investitori au fost interesaţi de România, spre deosebire de anii anteriori, în 2008 era vorba de un număr de 35 de investitori, iar în 2008 - 142", a declarat într-o conferinţă de presă Ilias Papageorgiadis, CEO al companiei More Real Estate Services. Compania More a participat alături de Proiect Bucureşti la această expoziţie în perioada 5-8 octombrie, menţionează Curierul Naţional.

Preţul ţiţeiului a trecut de 80 de dolari/baril. Preţul petrolului brut a trecut de 80 de dolari barilul ieri, la New York, pentru prima oară după luna octombrie 2008, în condiţiile în care dolarul s-a depreciat până la nivelul minim al ultimelor 14 luni faţă de euro, alimentând cererea de materii prime, notează Bursa. În sesiunea electronică de la New York Mercantile Exchange, cotaţia petrolului cu livrare în noiembrie a crescut cu 44 de cenţi (0,6%), la 80,05 dolari/baril. Preţul a trecut de pragul de 80 de dolari barilul pentru prima oară din 14 octombrie 2008 până în prezent. Ulterior, preţul a revenit sub 80 de dolari barilul, la 79,06 dolari/baril.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite