Trei luni printre piraţii moderni, în jungla africană - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre piraţii moderni, substanţele pe care le conţin ouăle comercializate în România sau posibilitatea de amprentare a tălpilor bebeluşilor. Printre alte subiecte, România este atent monitorizată pe fondurile UE, iar Arhiepiscopia Romano-Catolică ia în calcul căile extraordinare de atac, după ce a pierdut procesul Cathedral Plaza.


Trei luni printre piraţii moderni, în jungla africană.

Cinci români luaţi ostatici de piraţii somalezi sunt într-o situaţie-limită, pentru că răscumpărarea întârzie. Prin aceleaşi chinuri a trecut, recent, şi un sudor din satul Corbu. Să cazi în mâna piraţilor, în secolul al XXI-lea: un scenariu greu de imaginat. Ştirile despre marinari români aflaţi în astfel de situaţii incredibile contrazic însă ideea că ar fi doar scenarii rupte din filme. Din aprilie, cinci cetăţeni români se află la bordul navei italiene „Buccaneer”, în mâinile piraţilor somalezi din Golful Aden şi aşteaptă cu sufletul la gură să se întâmple ceva şi să fie eliberaţi. Negocierile merg însă greu şi, potrivit informaţiilor cotidianului Evenimentul Zilei, de două zile lucrurile s-au agravat: era aşteptată răscumpărarea, aceasta întârzie, şi se pare că piraţii au devenit agresivi.

90% din ouăle din România conţin hormoni de creştere. Aproape toate ouăle comercializate în România provin de la găini crescute în baterii. „Peste 90% din ouăle care se găsesc în supermarketurile de la noi din ţară conţin hormoni de stres şi alte substanţe nocive pentru sănătate, ele provenind de la găinile crescute în baterii”, atrage atenţia prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Ca să ne fie mai uşor să le identificăm, specialistul ne spune că aceste ouă au inscripţionat, lângă termenul de valabilitate, cifra trei, potrivit Gândul.

Tălpile bebeluşilor ar putea fi amprentate. Autorităţile vor să modifice legislaţia astfel încât toţi copiii să fie amprentaţi după naştere, pentru a fi mai uşor de identificat ulterior.  Mamele care vin să nască la maternitate fără acte ar putea fi fotografiate de Poliţie, la sesizarea cadrelor medicale, pentru a reduce cazurile de abandon al copiilor în spital. În plus, specialiştii din ONG-uri, în special centrul FOCUS, care se ocupă de copiii dispăruţi, au cerut amprentarea tălpilor nou-născuţilor, pentru a fi mai uşor identificaţi când cresc, în cazul unei dispariţii, a declarat Bogdan Panait, şeful Oficiului Român pentru Adopţii, scrie Cotidianul.

România, atent monitorizată pe fondurile UE. Comisia Europeană (CE) va publica un raport special privind gestionarea fondurilor UE de către România şi Bulgaria, document care va fi separat de raportul anual privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare în justiţie. Măsura, anunţată ieri de purtătorul de cuvânt al CE, Mark Gray, vine în semn de răspuns la presiunile statelor membre şi ale parlamentarilor europeni, care şi-au manifestat în mai multe rânduri îngrijorarea privind felul în care cele două ţări cheltuie banii contribuabililor europeni, potrivit Evenimentul Zilei.

Cathedral Plaza, pericol public.
Arhiepiscopia Romano-Catolică ia în calcul căile extraordinare de atac, după ce a pierdut procesul Cathedral Plaza. Curtea de Apel Ploieşti a dat câştig de cauză dezvoltatorului care a ridicat un turn de 75 m, lângă Catedrala Sfântul Iosif, răsturnând trei ani de decizii date în favoarea bisericii catolice, anunţă Jurnalul Naţional.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite