Topul salariilor la stat - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre topul salariilor la stat, majorarea ofertei Cisco pentru preluarea Tandberg sau costurile legate de depresie si insatisfacţie profesională. Printre alte subiecte, Tonitza domină vânzările sfârşitului de an, iar compania Ropharma Braşov are afaceri de 201,7 mil lei în primele nouă luni ale anului.

Topul salariilor la stat. Salariul mediu în unele companii de stat este de 5 sau chiar 7 ori mai mare decât salariul mediu pe economie. Angajaţii din cel puţin 15 companii de stat au câştiguri lunare medii brute de peste 3.000 de lei (715 euro), aproape duble faţă de salariul mediu pe economie, care este în prezent de 1.860 de lei (442 de euro), potrivit unei analize ZF care a luat în considerare bugetele de venituri şi cheltuieli ale companiilor aflate în subordinea Ministerului Economiei şi a Ministerului Transporturilor.

Cisco plusează pentru Tandberg. Cisco Systems, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, şi-a majorat oferta pentru achiziţia producătorului norvegian de sisteme de videoconferinţă Tandberg la 3,4 miliarde de dolari, de la 3,04 miliarde de dolari, cât era oferta iniţială. Majorarea vine ca răspuns la presiunile acţionarilor Tandberg, care au catalogat oferta iniţială ca fiind prea mică. Astfel, noul preţ de achiziţie pentru o acţiune este cu 11% mai mare faţă de cotaţia actuală, optrivit Business Standard.

CE: Costurile legate de depresie şi insatisfacţia profesională, 3-4% din PIB.  Costurile directe şi indirecte generate de sănătatea mentală proastă a angajaţilor sunt estimate între 3 şi 4% din produsul intern brut (PIB) de Comisia Europeană, potrivit raportului "Sănătatea mentală, afacerea tuturor", realizat de Centrul de analiză strategică, relatează Money. Raportul are scopul să aducă în atenţia publică problema satisfacţiei, a respectului de sine, a aprecierii de către profesori în şcoală ori de către şefi la slujbă. Autorii au recomandat reabilitarea calităţii vieţii la locul de muncă, punând un mai mare accent asupra restructurările în perioada de criză.

Tonitza domină vânzările sfârşitului de an. Piaţa românească de artă nu excelează în vânzări, dar nici nu stagnează. Dacă ţinem cont de urmările dezastruoase, pe toate planurile, ale crizei economico-financiare, am putea concluziona că arta românească nu şi-a pierdut puterea de seducţie, în pofida cotei scăzute a artiştilor autohtoni. Iar cumpărătorii au înţeles, în sfârşit, că investiţiile în artă sunt cu adevărat cele mai rentabile. Unul dintre cei mai bine vânduţi artişti, în ultimele luni ale acestui an, a fost Nicolae Tonitza, potrivit Curierul Naţional.

Ropharma Braşov, afaceri de 201,7 milioane de lei.
Compania braşoveană "Ropharma" a realizat, în primele nouă luni ale acestui an, afaceri de 201,7 milioane de lei (circa 47 de milioane de euro), înregistrând un profit net de 3,2 milioane de lei. Ropharma Braşov a fuzionat, la începutul acestui an, prin absorbţie cu Medica Bacău, Global Pharmaceuticals Braşov şi Farmaceutica Aesculap Târgu Mureş, punând bazele unuia dintre cei mai mari distribuitori de medicamente de pe piaţa românească, scrie Bursa.

Bună dimineaţa!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite