Ţiriac spune că euro va ajunge la 4,5 lei - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţiriac spune că euro va ajunge la 4,5 lei - Revista presei interne
Ţiriac spune că euro va ajunge la 4,5 lei - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre estimările omului de afaceri Ion Ţiriac în privinţa evoluţiei cursului valutar, râsul năvalnic al lui Dabija împotriva teatrului comercial sau Gala Folk You. Printre alte subiecte, profitul băncilor e salvat de stat, iar în curtea unei şcoli bucureştene se înalţă o vilă.


Ţiriac spune că euro va ajunge la 4,5 lei.

Omul de afaceri Ion Ţiriac şi-a construit bugetul pentru anul viitor la un curs de 4,5 lei/euro, susţinând că, în trecut, supraevaluarea monedei naţionale a condus la o depreciere bruscă a acestuia, potrivit unei declaraţii din cadrul unei emisiuni televizate. El crede că deprecierea leului a lovit foarte mult populaţia, dar şi importatorii. „BNR încearcă, şi face bine că încearcă, să frâneze oarecum, să nu fie prea bruscă. Cursul de acum este, după părerea mea, foarte bun. S-ar putea întâmpla ca leul să se ducă mai jos, înainte ca să se ridice din nou”, spune Ţiriac, citat de Evenimentul Zilei.

Râsul năvalnic al lui Dabija împotriva teatrului comercial. Stagiunea 2009-2010 se va deschide la Odeon cu un spectacol foarte jucăuş: „Pyramus&Thisbe 4 You“, în regia lui Alexandru Dabija, care reprezintă „Visul“ lui Shakespeare şi al creatorilor ce i-au urmat de a da teatrului noi sensuri şi „rezolvări“. Regizorul a decupat fragmentul de teatru în teatru din „Visul unei nopţi de vară“, şi anume scena în care meseriaşii îşi lasă uneltele deoparte şi devin actori amatori spre amuzamentul clasei superioare, şi l-a întors pe toate feţele, anunţă Cotidianul.

Ne-am îmbătat cu Gala Folk You. Charles Baudelaire spunea: "Trebuie să fii mereu beat. Aici e totul: e singura problemă. Ca să nu simtiţi cumplita povară a timpului care vă zdrobeşte umerii şi vă încovoaie la pământ, trebuie să vă îmbătaţi necontenit. Dar cu ce? Cu vin, cu poezie ori cu virtute, după cum vă e felul. Dar îmbătaţi-vă!". Cu vin ar fi o posibilitate, dar prea e la îndemâna oricui. Cu virtute ar fi prea desuet... Dar cu poezie! Căci ce este folcul (scris cu "c" de la ceapă, vorba maestrului Tudor Gheorghe), dacă nu poezie pusă pe muzică? Trei zile ne-am îmbătat cu "folc" şi poezie, cu poezie şi "folc" sau viceversa, scrie Jurnalul Naţional.

Profitul băncilor e salvat de stat. Băncile au profitul asigurat anul acesta, în ciuda îngheţării creditării. Nu de la clienţii persoane fizice, prin dobânzi mari şi comisioane pe măsură, ci de la stat. În primele şapte luni din 2009 statul a plătit băncilor din România o dobândă totală de nu mai puţin de 1,81 miliarde lei (aproximativ 430 milioane de euro), adică 5,43 milioane de lei pe zi, potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), la solicitarea Gândul. Spre comparaţie, în aceeaşi perioadă a anului trecut, dobânzile aferente datoriei publice interne au fost de 872,1 milioane lei (în jur de 242 milioane de euro), anunţă Gândul.

Tupeu fără limite: vilă construită în curtea şcolii.
România din discursul politicienilor a terminat reformele în justiţie, în administraţia locală sau învăţământ, are  o economie de piaţă eficientă şi nu i-a mai rămas decât să obţină un post de comisar la Bruxelles. România reală este cu totul alta: Primăria Municipiului Bucureşti a retrocedat un teren situat în curtea Şcolii Nr. 59 din Ghencea!  Pe suprafaţa devenită proprietate privată, se înalţă o vilă, între cele două coşuri de baschet ale şcolii, potrivit Gardianul.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite