Sute de saci de gunoaie rămân după grătarele din weekend - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de saci de gunoaie rămân după grătarele din weekend - Revista presei interne
Sute de saci de gunoaie rămân după grătarele din weekend - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre gunoaiele rămase după grătarele din weekend, părerea "piratului" suedez din PE despre politica europeană sau numărul toxicomanilor din Bucureşti. Printe alte subiecte, Dan Besciu decontaminează autostrada Bechtel, iar Băsescu le închide uşa în nas ziariştilor români.


Sute de saci de gunoaie rămân după grătarele din weekend.

Administratorul de la locul de agrement de la Pustnicu adună, în fiecare luni, mormane de PET-uri, caserole golite de mici, pungi şi hârtii. În jur de 300 de maşini vin în fiecare sâmbătă şi duminică la locul de lângă Lacul Pustnicu, unde proprietarii restaurantului din zonă şi cei de la Ocolul Silvic au amenajat un spaţiu special pentru făcut grătare. Bucureştenii vin cu maşinile, plătesc, la intrarea pe aleea principală, o taxă de curăţenie de 6 lei, ajung la locul marcat, parchează, scot grătarele şi cărnurile şi dau drumul la muzici. Din 2 în 2 metri, altă carne, altă muzică, la acelaşi miros de grătar. Taxa de curăţenie se încasează pentru ca oamenii de la restaurantul Pustnicu să se achite de contractele cu cele două firme de curăţenie, Rosal şi Romprest, explică administratorul restaurantului, Dumitru Marian pentru Cotidianul.

Piratul suedez: „Vechii politicieni sunt ridicoli”. Christian Engström, deputatul Partidului Piraţilor în Parlamentul European, spune că „vechii politicieni” sunt ridicoli când susţin dreptul la intimitate peste tot în afară de internet. „Acum că Michael Jackson este mort, eu am rămas singurul star”, glumeşte europarlamentarul Christian Engström (49 de ani), care s-a trezit înconjurat de jurnaliştii curioşi să vadă cum arată şi ce gândeşte primul şi, deocamdată, singurul „pirat” care a ajuns în Parlamentul European. Ales în Suedia la recentul scrutin pentru eurodeputaţi, vicepreşedintele Partidului Piraţilor are o licenţă în matematică şi calculatoare, potrivit Evenimentul Zilei.

Heroina - bilet de dus către lumea cealaltă. Statisticile oficiale arată nişte "cifre albe" de 20.000 de toxicomani în Bucureşti. Nimeni nu contestă că pot fi mai mulţi. O constatare: numărul celor care sunt "recrutaţi" de dealeri creşte spectaculos în ciuda campaniilor de prevenire. Iar fiindcă în România prevenţia şi tratamentul narcomanilor la nivel de centru medical sunt suspendate undeva între bune intenţii şi delăsare, consumul de heroină este un bilet de dus către lumea cealaltă. Numele de mai jos sunt fictive, întâmplările însă, adevărate, scrie Jurnalul Naţional.

Dan Besciu decontaminează autostrada Bechtel.
Compania Naţională de Auto­străzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va plăti către Euroconstruct suma de 68,12 milioane de lei (16,2 milioane de euro), aceasta din urmă fiind obligată ca, în timp de un an, să decontamineze 17.564 mp, dintre care peste 9.000 chiar pe traseul autostrăzii. În zona respectivă, situată pe tron­sonul Câmpia Turzii – Gilău, a funcţionat un depozit de substanţe chimice periculoase aparţinând Uzi­nelor Chimice Turda, anunţă Gândul.

Băsescu le închide uşa în nas ziariştilor români. Preşedintele Traian Băsescu le-a arătat uşa ziariştilor români pe care i-a acceptat în delegaţia sa de presă, cu ocazia dialogului cu responsabilii Europei Libere. După ce i-a lăsat la sol pe reprezentanţii posturilor de televiziune Realitatea TV şi Antena 3/Antena 1, cu ocazia vizitei sale de stat în Republica Cehă, şeful statului român şi-a arătat, din nou, joi, la Praga, aprecierea pentru ziariştii români, cărora le-a permis anterior să urce la bordul aeronavei oficiale care îl deserveşte, potrivit Cotidianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite