Obama: "Suntem mai aproape ca niciodată"- Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obama: "Suntem mai aproape ca niciodată"- Revista presei internaţionale
Obama: "Suntem mai aproape ca niciodată"- Revista presei internaţionale

Presa internaţională de azi scrie despre reforma de îngrijire a sănătăţii din SUA, despre trupele de militari americani trimise în Afganistan sau despre bolnavii spitalizaţi din cauza virusului H1N1. Printre alte subiecte, ONU este preocupată de situaţia din Fâşia Gaza, iar Rusia nu vrea să ia măsuri drastice faţă de Iran.



Obama: "Suntem mai aproape ca niciodată". Preşedintele american s-a adresat Senatului vizavi de reforma de îngrijire a sănătăţii. El a precizat reforma este pe drumul cel bun, dar că mai trebuie încă lucrat la proiectul de lege şi le-a sugerat membrilor Senatului să lucreze cât mai mult pentru ca acest plan să fie perfect, scrie USA Today.

Statele Unite trimit 13.000 de militari în Afganistan. Obama a anunţat că va trimite încă 13.000 de soldaţi americani în plus faţă de 21.000 de soldaţi cât a anunţat în luna martie. Astfel numărul soldaţilor americani aflaţi în Afganistan va creşte la 34.000, iar aici intră şi forţele ce includ ingineri, personal medical, specialişti în informaţii şi poliţie militară, scrie China View.

45% dintre cei internaţi cu virusul H1N1 nu au avut în trecut boli grave. Cu toate că cei care sunt internaţi din cauza virusului H1N1 suferă de boli cronice precum astm, probleme cardiace sau au sistemul imunitar slăbit, şi cei care nu au probleme de sănătate se pot îmbolnăvi din cauza acestui virus. US News scrie că 45% dintre cei internaţi cu virusul H1N1 nu au avut un trecut medical grav.

ONU readuce în discuţie războiul din Fâşia Gaza. Naţiunile Unite se vor întâlni joi pentru a rediscuta despre cele trei săptămâni de ofensivă ale Israelului asupra grupării islamiste Hamas din Fâşia Gaza, scrie CNN.

Rusia este mai îngăduitoare cu Iranul.  Hillary Clinton a fost la Moscova pentru a discuta cu oficialii ruşi despre măsurile care trebuie luate faţă de Iran. Ea a vrut să evalueze poziţia Rusiei privind adoptarea unei politici mai stricte vizavi de Iran şi de controversatul său program nuclear. Rusia, însă, nu vrea să ia nicio măsură drastică, ea fiind de părere că procesul de negociere trebuie să continue, scrie BBC.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite