Slabe speranţe în Sumatra- Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de azi scrie despre acţiunile de salvare din Sumatra, despre incendiul din sudul Californiei sau despre problemele cu care se va confrunta liderul socialist, Giorgos Papandreou, după ce a câştigat alegerile legislative anticipate din Grecia. Printre alte subiecte, unul din zece copii se naşte prematur, iar Iranul nu a obiectat nimic cu privire la inspecţia AIEA de pe 25 octombrie.



Slabe speranţe în Sumatra
. Acţiunile de salvare a celor rămaşi sub dărâmături după cutremurul din Sumatra devin din ce în ce mai greoaie. Membrii echipajelor de salvare spun că este puţin probabil să mai găsească supravieţuitori, deşi ei continuă să caute prin ruine. BBC scrie că la câteva zile după cutremur  scala dezastrului este din ce în ce mai clară şi că localităţi întregi au fost distruse.

Evacuaţi din cauza incendiului. Trei case au fost distruse şi multe altele sunt ameninţate de flăcările ce au pus stăpânire pe pădurea din San Bernardo, în sudul Californiei. Sute de oameni au fost evacuaţi din cauza incendiului, scrie CNN. Condiţiile meteo nu sunt nici ele favorabile, meteorologii au anunţat vânturi puternice. Incendiul a început sâmbătă, iar cauzele lui nu au fost determinate încă.
 
Mari provocări economice pentru Papandreou. Liderul socialist Giorgos Papandreou va avea mari probleme în conducerea Greciei în aceste timpuri de criză, scrie Reuters. După alegerile legislative anticipate din Grecia, toate privirile sunt îndreptate asupra lui Papandreou şi asupra acţiunilor lui. Asta deoarece ţara se confruntă cu mari probleme financiare. Analiştii spun că o mişcare bună ar fi dacă liderul socialist va pune ca ministru de finanţe un tânăr economist cu o pregătire pe măsură, decât o persoană din generaţia mai în vârstă.

Unul din zece copii se naşte prematur. Un nou studiu arată că în lume unul din zece copii se naşte prematur în fiecare an şi mai mult de un sfert dintre copiii care mor la cel mult o lună după naştere sunt născuţi înainte de termen. Acest studiu a fost efectuat la nivel mondial şi urmează ca anul viitor să se realizeze în fiecare ţară. Comunitatea mondială a sănătăţii este interesată să arate, prin acest studiu, care este efectul naşterii premature în afecţiunile cu care se confruntă nou-născuţii, scrie Washington Post.

Iranul este de acord cu inspecţia AIEA. Preşedintele Agenţiei Internaţionale de Energie Atomică, Mohamed ElBaradei, a declarat că Teheranul nu a avut nimic de obiectat cu privire la inspecţia noului sit nuclear de la Qom care va avea loc peste trei săptămâni. Aflat într-o vizită la Teheran, ElBaradei a declarat în prezenţa lui Ali Akbar Salehi, şeful Organizaţiei Iraniene pentru Energia Atomocă, că inspectorii îşi vor începe activitatea pe 25 octombrie. Luna trecută Iranul a confirmat faptul că a construit un nou sit nuclear la Qom, unde se derulează un program de îmbogăţire a uraniului, scrie China View.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite