Scena atacului de la Fort Hood- Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scena atacului de la Fort Hood- Revista presei internaţionale
Scena atacului de la Fort Hood- Revista presei internaţionale

Presa internaţională de azi scrie despre atacul care a avut la în Texas, Guvernul din Taiwan care obligă băştinaşii să meargă la traninguri de vrăjitorie sau despre atacul NATO care a ucis mai mulţi militari afgani. Printre alte subiecte, liderii lumii speră să ajungă la un înţeles asupra încălzirii climatice, iar un pod s-a prăbuşit în Andorra, ucigând trei persoane.

Scena atacului de la Fort Hood. Opt dintre victimele atacului de la baza militară din Texas sunt încă sub supraveghere medicală, iar două dintre acestea sunt în stare critică. The Wall Street Journal scrie că autorităţile au dezvăluit identitatea celor ucişi în atac, este vorba despre 10 bărbaţi şi 3 femei. Maiorul Nidal Malik Hasan a ucis 13 soldaţi şi a rănit 31, la Fort Hood. El se află acum internat la spitalul din San Antonio, după ce a fost pus la pământ de o poliţistă.

Vrăjitoria, resuscitată în Taiwan. Guvernul din Taiwan a pus la punct un program pentru a ajuta triburile băştinaşe să îşi păstreze tradiţia. L.A. Times scrie că în tribul Paiwan femeile participă la traininguri de vrăjitorie. Numărul indigenilor din Taiwan se ridică la 490.000 şi reprezintă 2% din populaţie. Ei locuiesc pe insulă de sute de ani, iar vrăjitoria este un element foarte important în viaţa lor.

Atacul Alianţei Nord Atlantice a ucis mai multe forţe afgane. Statele Unite şi autorităţile din Afganistan au demarat o anchetă asupra NATO. Alianţa Nord Atlantică este suspectă că a ucis din greşeală mai mulţi soldaţi afganistani şi câţiva membri ai poliţiei. AP scrie că este vorba despre un atac asupra forţele afgane care cercetau o zonă din vestul ţării, o zonă ce este "stăpânită" de talibani, în căutarea a doi militari dispăruţi pe teritoriul acestora.

Liderii lumii speră să ajungă la un înţeles asupra încălzirii climatice. Cel puţin 40 de lideri ai lumii vor participa la conferinţa despre schimbările climaterice ce va avea loc luna viitoare în Danemarca. Al Jazeera scrie că discuţiile care au avut loc în această săptămână la Barcelona şi care au luat sfârşit vineri, nu au făcut decât genereze tensiuni între ţările bogate şi cele emergente. Şeful Secretariatului ONU pentru schimbările climatice a declarat că întâlnirea de la Copenhaga ar putea rezolva problemele nesoluţionate

Un pod s-a prăbuşit în Andorra.
Un pod aflat în construcţie s-a prăbuşit în Andora şi a omorât cel puţin 3 muncitori. Cel puţin patru oameni au fost răniţi şi alţi patru sunt daţi dispăruţi. BBC scrie că aceştia se află probabil sub dărâmături, iar echipele de salvare încearcă să îi găsească şi să îi salveze.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite