Primul caz de piraterie pe DC++ amendat în România - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul caz de piraterie pe DC++ amendat în România - Revista presei interne
Primul caz de piraterie pe DC++ amendat în România - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre primul caz de piraterie pe internet amendat în România, blocarea unor artere în Bucureşti sau festivalul Folk You din Vama Veche. Printre alte subiecte, cele patru federaţii sindicale au fost chemate la minister pentru a începe discuţiile pe un proiect de legi al MECI, iar lontractul Ministerului Mediului cu Ars Advertising e plin de ilegalităţi.


Primul caz de piraterie pe DC++ amendat în România.

După ce poliţia a stat pe urmele lui vreme de aproape un an şi jumătate, un utilizator de DC++ a primit o amendă de aproape 3.000 de euro pentru că a pus la dispoziţie în reţea sute de piese muzicale protejate de dreptul de autor. Asociaţia Industriei Muzicale din România (AIMR) a anunţat într-un comunicat primul caz de piraterie pe programul de file sharing DC++ sancţionat cu amendă în România, informează Cotidianul. Utilizatorul acuzat a fost judecat în cadrul unui proces civil şi s-a ales cu o amendă de 10.932 de lei, pe care a achitat-o deja.

Artere blocate în Capitală. Şoseaua Kiseleff va fi închisă traficului rutier, astăzi, între orele 15.30 şi 20.30, pe perioada desfăşurării ceremoniei militare, organizate de ministerele Apărării şi Internelor, de Ziua Imnului Naţional, potrivit Evenimentul Zilei. De la primele ore ale zilei, vor fi închise însă pentru şoferi şi arterele: Mareşal Prezan (între Piaţa Arcul de Triumf şi Charles de Gaulle), Mareşal Averescu (între Piaţa Arcul de Triumf şi Bd. Mărăşti), Alexandru Constantinescu, (între Piaţa Arcul de Triumf şi Bd. Mărăşti), întrucât sunt destinate exclusiv parcării vehiculelor participanţilor la ceremonie.

Folk you! sau fericirea de a cânta în Vamă.
Începând cu ora 19:00, de joi până sâmbătă, Folk You! va fi în Vama Veche cu cei mai buni cadeţi şi veterani.În fiecare seară vor fi câte două recitaluri speciale. Intrarea este liberă. Seria recitalurilor speciale se deschide joi cu Ştefan Hruşcă, începând cu ora 22:00. La miezul nopţii, Nicu Alifantis&ZAN vor prelua ştafeta. Vineri, începând cu aceeaşi oră (22:00), va urca pentru prima dată pe scena festivalului Tudor Gheorghe. La ora 24:00 îi va veni rândul lui Vasile Şeicaru să ofere un recital. Sâmbătă, 1 august, Gheorghe Zamfir şi Mircea Baniciu împreună cu Iosif Kappl şi Vlady Cneje­vici vor suţine câte un program special, anunţă Jurnalul Naţional.

Cum vede ministrul Andronescu structura Educaţiei din România. Ieri, cele patru federaţii sindicale au fost chemate la minister pentru a începe discuţiile pe un aşa-zis proiect de legi al MECI. Sindicaliştii au cerut ca la dezbateri să participe şi foştii miniştri, Mircea Miclea şi Cristian Adomniţei, întrucât şi aceştia au coordonat două proiecte de pachete legislative. Ecaterina Andronescu i-a convocat, ieri, pe reprezentanţii celor patru federaţii sindicale din Educaţie, pentru a le înmâna proiectul Codul educaţiei, ce reprezintă viziunea, încă necristalizată, a MECI asupra reformei legislative, anunţă Gândul.

Contractul Ministerului Mediului cu Ars Advertising e plin de ilegalităţi. Reprezentanţii Autorităţii pentru Monitorizarea Achiziţiilor Publice au susţinut la audierile în comisia Nemirschi sesizarea Curţii de Conturi pentru neregulile din contract. Reprezentanţii firmei cred însă că ministerul a făcut o „afacere extraordinară”. Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Cristina Trăilă, a acuzat ieri în cadrul comisiei Nemirschi, care anchetează atribuirea directă de către Ministerul Mediului a unui contract de publicitate în valoare de 500.000 de euro firmei Ars Advertising, că acesta este plin de nereguli, notează Cotidianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite