Guvernul-mamut Roman I, primul copil al haosului - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul-mamut Roman I, primul copil al haosului - Revista presei interne
Guvernul-mamut Roman I, primul copil al haosului - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre căderea guvernului Roman, amendarea traficului cu date personale sau intrarea emisiunii lui Mircea Badea în vizorul CNA. Printre alte subiecte, doi falşi poliţişti înarmaţi cu pistoale-mitralieră au comis un jaf, iar Curtea Militară de Apel este de părere că eliberarea lui Stănculescu este ilegală.


Guvernul-mamut Roman I, primul copil al haosului.

Criza politică de azi aminteşte de frământările din decembrie 1989: atunci se forma un cabinet provizoriu de „tehnocraţi”, menit să aducă ţara pe linia de plutire. Pe 26 decembrie 1989, focurile Revoluţiei nu se potoliseră cu totul. Câteva zeci de bărbaţi în costume după moda vremii se adunau însă pentru o fotografie de grup. Generalul Victor Atanasie Stănculescu zâmbea liniştit din primul rând, iar filosoful Andrei Pleşu - absolut sobru - se aşezase undeva în spate, scrie Evenimentul Zilei.

Traficul cu date personale, amendat cu 500 de euro. Autorităţile au sancţionat în acest an o singură firmă care comercializa şi prelucra ilegal baze de date ale românilor, folo­­site pentru transmiterea de spam. Potrivit Kaspersky, 85% din mesajele electronice din România sunt spam. Coti­dia­nul a găsit cel puţin cinci vân­zători de baze de date, dar auto­ritatea nu are ce să le facă deoa­­­rece trebuie trasă de mânecă. Vânzătorii de baze de date cu e-mailuri îşi oferă în continuare nestin­gheriţi „marfa“ pe Internet. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) spune că este dificil să le dea de urmă.

Mircea Badea în gura CNA-ului. La finalul vizionării unor fragmente din emisiunea lui Mircea Badea, "În gura presei", membrii CNA nu se puteau declara decât nemulţumiţi, în special de limbajul folosit. "Acolo scrie că e un pamflet. Ăsta e un delir. Pentru aşa ceva te duci la doctor specialist, care încearcă să te trateze (...) Paranoia este aşa de mare, că trece dincolo de cuvintele până la care mai e tratabilă", a spus Dan Grigore, membru al CNA, citat de Jurnalul Naţional.

Jaf comis de doi falşi poliţişti înarmaţi cu pistoale-mitralieră. După ce i-au legat fedeleş pe dispecerul şi cei doi agenţi aflaţi în sediul Ares Security, atacatorii s-au "volatilizat" cu 270.000 de lei şi una dintre maşinile de intervenţie ale firmei, abandonată apoi pe malul Oltului. Poliţiştii şi procurorii covăsneni sunt în alertă "de grad zero", încercând să dea de urma autorilor unui jaf armat produs miercuri noapte la cea mai mare firmă de protecţie şi pază din Sf. Gheorghe, Ares Security, aparţinând unui fost luptător din Brigada Antitero a SRI Covasna, pe nume Răzvan Paul, potrivit Gândul.

Curtea Militara de Apel: Eliberarea lui Stănculescu este ilegală şi ilogică. Fostul general Victor Stănculescu a fost eliberat nelegal de către Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti, deoarece acesta nu suferă de o boală gravă care să îl pună în imposibilitatea executării pedepsei de 15 ani de închisoare la care a fost condamnat în dosarul Revoluţiei, motiveaza magistraţii Curţii Militare de Apel Bucureşti în decizia de reîncarcerare. Ei au apreciat, în încheierea de şedinţă din data de 16 septembrie, dată ieri publicităţii, că instanţa militară ierarhic inferioară a tras „propriile concluzii medico-legale” în ceea ce îl priveşte pe fostul general. Tribunalul a extras, practic, pasaje din concluziile pe care le considerase iniţial ca neadevarate, pe motivul că nu au fost semnate de către toţi membrii comisiei de expertiza, notează Gardianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite