Record absolut: 180 de salarii compensatorii - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre recordul absolut în privinţa salariilor compensatorii, principalii investitori în economia României sau investiţia Metrorex în lifturi. Printre alte subiecte, MT a autorizat pentru studii de prefezabilitate pentur peşteri saline, iar vinderea unei catapetesme pe internet.


Record absolut: 180 de salarii compensatorii.

180 de salarii compensatorii ar urma să primească directorul Eco Sid SA Hunedoara, Marian Mihalache, dacă i s-ar desface contractul individual de muncă fără acordul său. Aşa rezultă dintr-un act adiţional încheiat la aproape trei ani de la angajarea lui Mihalache pe acest post. Mai mult, actul, încheiat la data de 1 februarie 2008, este semnat de două ori de directorul firmei, care a şi recunoscut acest lucru, anunţă Jurnalul Naţional.

Căpşunarii au ajuns principalii investitori în economia României.
Cu o scădere de doar 13,5% faţă de anul trecut, sumele trimise de românii de peste graniţă depăşesc cu mai mult de 400 de milioane de euro investiţiile directe ale străinilor. Românii care muncesc peste graniţă au devenit principalul produs de export al ţării. Potrivit datelor Băncii Naţionale a României, după primele cinci luni ale acestui an, suma trimisă de ei a depăşit cu mai mult de 400 de milioane de euro investiţiile făcute în aceeaşi perioadă de firmele străine, scrie Cotidianul.

Lifturi de 13 milioane de euro la metrou. Metrorex va investi, în următorii trei ani, 56 de milioane de lei, fără TVA, în lifturi şi platforme pentru persoanele cu di zabilităţi locomotorii. Banii vor fi asiguraţi atât de la bugetul de stat, cât şi printr-un credit extern contractat la Banca Europeană de In vestiţii. Până la jumătatea acestui an, în sub tera nul Capitalei se desfăşoară un alt proiect de modernizare - înlocuirea a 79 dintre cele 100 de scări rulante - în valoare de 70 de milioane lei, informează Evenimentul Zilei.

Studii de fezabilitate pentru peşteri. Ministerul Turismului (MT) a alocat aproape un milion de euro cu tot cu TVA pentru realizarea unor studii de prefezabilitate pentru amenajarea şi reamenajarea unor peşteri şi saline, din bani de la bugetul de stat. Astfel, licitaţia va avea loc în luna august, iar lucrările sunt împărţite pe patru loturi, fiecare contract având o durată de trei luni. În primul lot de lucrări sunt incluse salinele Praid (Harghita) Slănic Prahova (Prahova) şi Cacica (Suceava) iar MT este dispus să plătească 100.000 de euro fără TVA, potrivit Gândul.

O catapeteasmă de vânzare. Disperat că nu are bani să-şi repare biserica - monument istoric atestat documentar din vremea lui Vasile Lupu -, un preot s-a gândit să-i vândă catapeteasma. Pe internet. Pentru 10 miliarde de lei, părintele Zamfir Haragu se declară dispus să înstrăineze splendida catapeteasmă sculptată a Bisericii din Ştefăneşti, în care slujeşte de aproape un deceniu. Nu vede altă soluţie pentru a salva lăcaşul de cult măcinat de trecerea secolelor. Acoperişul trebuie urgent refăcut, pentru că ploaia sapă nemilos zidurile groase, ca de cetate. Înăuntru, fisuri adânci brăzdează peretele care separă pridvorul de pronaos, scrie Jurnalul Naţional.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite