Preţuri umflate la Bechtel - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţuri umflate la Bechtel - Revista presei interne
Preţuri umflate la Bechtel - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre preţul a materialelor folosite de Bechtel, amânarea Legii de salatizare unică a bugetarilor sau contractele Loteriei Române. Printre alte subiecte, baia de oxigen vindecă de cinci ori mai repede, iar Iaşiul a fost văduvit de istoria sa romanţată.


Preţuri umflate la Bechtel.

Un document al companiei americane, intrat în posesia Evenimentului Zilei, arată că statul român decontează materiale de construcţii la preţuri mult mai mari decât cele de pe piaţă. Statul român prin Compania Naţională de Autostră zi şi Drumuri Naţionale (CNADN) decon tează materialele de construcţii folosite de compania americană Bechtel, pentru construcţia Autostrăzii Transilvania, la preţuri mai mari decât cele de pe piaţă. Este una dintre cauzele pentru care autostrada a ajuns să coste 5,6 miliarde de euro, faţă de 2,4 miliarde de euro, cât era preconizat în anul 2004.

Legea de salarizare unică a bugetarilor se amână.
Guvernul negociază cu FMI o prelungire a termenului-limită de finalizare a legii. Guvernul a cerut Fondului Monetar Internaţional (FMI) să îi permită să amâne finalizarea legii unice a salarizării, iar Fondul ar putea fi de acord cu amânarea termenului de 31 octombrie „cu câteva luni, posibil până la finalul acestui an“, a declarat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu. „Este evident şi FMI a înţeles că este nevoie de mai mult timp pentru construcţia unei legi adecvate, care într-adevăr să răspundă necesităţilor de transparenţă, de echivalare a unor salarii şi care să dea eficienţă sistemului administrativ“, a declarat Hossu la ieşirea de la discuţiile cu reprezentanţii FMI, potrivit Cotidianul.

Tun de 6 milioane € la Loterie. Loteria Română distribuie în exclusivitate cartele telefonice "Pelegrin", fabricate de o agenţie de turism care aparţine soţiei controversatului om de afaceri Maricel Păcuraru. Gheorghe Benea, şeful Loteriei, a plătit peste şase milioane de euro pentru nişte cartele tefonice pe care Loteria va reuşi să le vândă în cel puţin 60 de ani, anunţă Jurnalul Naţional. La finele anului trecut Compania Naţională Loteria Română (CNLR) a încheiat un contract cu SC Form Tra­de SRL pentru distribuţia de cartele telefonice.

Baia de oxigen, care te vindecă de cinci ori mai repede.  Terapia cu oxigen pur, la presiune ridicată, se foloseşte în primul centru de medicină hiperbară din România. Aici s-au vindecat rapid oameni cu fracturi, septicemii, necroze şi altele. Sportivii vin doar să se facă mai puternici. Într-o zi, centrul consumă oxigen aproape cât tot Spitalul Judeţean într-o lună, notează Gândul. De trei ore, Andrei stă nemişcat, cu masca de oxigen pe faţă, într-un coşuleţ pentru bebeluşi. Are doi ani. Lângă el şed bunici relaxaţi, cu măşti asemănătoare şi cu Rebusuri în mână. Din măşti pornesc nişte furtunaşe albe prin care intră oxigen pur, la presiune ridicată. Zici că ai ajuns în incubatorul de oameni – cu totul, sunt vreo paisprezece bolnavi.

Iaşiul, văduvit de istoria sa romanţată. În decursul vremii, nenumărate imobile din Iaşi au fost radiate de pe lista monumentelor istorice a Ministerului Culturii şi Cultelor din pricina stării avansate de degradare în care se aflau, scrie Evenimentul Zilei. Multe dintre cele care figurează încă pe listă vor avea aceeaşi soartă întrucât au fost lăsate în paragină. Istoria romanţată a Iaşiului nu poate fi scrisă fără a face referire la cele câteva zeci de case importante prin vechimea lor, valoarea memorială şi elemente arhitectonice deosebite.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite