Pogea s-a împrumutat de un miliard de euro - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pogea s-a împrumutat de un miliard de euro - Revista presei interne
Pogea s-a împrumutat de un miliard de euro - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre împrumutul de la Finanţe, falsificarea unor acte de către Monica Ridzi sau activitatea liderului sindicatelor din Petrom. Printre alte subiecte, ruşii cer condamnarea „profanatorului“ Radu Mazăre, iar palatul lui Malaxa a ajuns "pe mâna unor epigoni".


Pogea s-a împrumutat de un miliard de euro.

Finanţele au luat creditul, printr-un tip de împrumut special, de la opt bănci locale. Dobânda este bună, 5%.  Ministerul Finanţelor a împrumutat miercuri, de la un sindicat de opt bănci locale, un miliard de euro, pentru finanţarea deficitului bugetar, printr-un acord de tip “club loan”. Cele opt bănci sunt BCR, BRD, UniCredit, Raiffeisen, Banca Transilvania, Volksbank, Bancpost şi Alpha Bank. Împrumutul în structura unui club loan vine ca alternativă la titlurile de stat, în condiţiile în care unele instituţii de credit locale au epuizat expunerile pe titluri admise de băncile-mamă, scrie Cotidianul.

DNA: Ridzi a falsificat acte şi a şters urmele. Fostul ministru al tineretului a măsluit contractele în afacerea „2 Mai” ca să pară legale şi a ordonat ştergerea din computere a datelor incriminatorii. În timp ce afişa public interesul pentru aflarea adevărului în afacerea „2 Mai”, Monica Iacob Ridzi avea două preocupări majore la Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS): schimba acte pentru a acoperi ilegalităţile din contracte şi ordona ştergerea urmelor din computere. Indiciile în acest sens au fost găsite de DNA şi menţionate în scrisoarea trimisă ieri de procurorul general, Codruţa Kovesi, Camerei Deputaţilor pentru a cere avizarea începerii urmăririi penale în cazul „Ridzi”, potrivit Evenimentul Zilei.

Liviu Luca, lupul pus păstor la oi. Liderul sindicatelor din Petrom şi-a uitat menirea pentru care a fost ales – apărarea locurilor de muncă şi a drepturilor salariaţilor. De pe soclul înalt al funcţiei şi pe spinarea sindicaliştilor, şi-a creat un imperiu al afacerilor protejat de forţe paramilitare.Liviu Luca încearcă să-şi piardă urma proprietăţilor prin offshor-uri din Cipru. El a făcut blat cu administraţia Petrom şi nu-i mai apără de mult pe sindicalişti, nici când aceştia îşi câştigă drepturile în jus­ti­ţie, arată Jurnalul Naţioanl.

Ruşii cer condamnarea „profanatorului“ Radu Mazăre. Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse este scandalizat de apariţia primarului Constanţei, Radu Mazăre, în uniformă de nazist. În perspectiva diplomaţiei ruseşti, este vorba de o „provocare”. Drept urmare, MAE rus „aşteaptă o reacţie la nivelul comunităţii internaţionale faţă de acest gest, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru relaţii cu presa al MAE de la Moscova, citat Gândul.

Palatul lui Malaxa, pe mâna unor epigoni.
Membrii de vază ai conducerii UGIR-1903 au cumpărat spaţii în sediul Uniunii, din plin centrul Bucureştiului, la preţuri mult mai mici decât cele ale pieţei. Palatul bătrânului Malaxa, unul dintre cei mai mari industriaşi români, a fost tranşat în bucăţele şi împărţit frăţeşte între membrii conducerii UGIR-1903 (Uniunea Generală a Industriaşilor din România). Sediul celei mai mari confederaţii patronale din România e o cladire cu cinci etaje în plin centrul Bucureştiului, lângă Piaţa Romană, potritvit Eveniementul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite