Peste 20 de persoane au murit în China din cauza zăpezii- Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de azi scrie despre zăpada care a căzut în China şi a ucis 21 de persoane, părinţii copilului "pierdut" cu balonul prin Colorado care au pledat vinovaţi în sala de judecată sau despre atacatorul de la Fort Hood care riscă pedeapsa cu moartea. Printre alte subiecte, ploaia din Tanzania a ucis 12 copii, iar NASA a găsit apă pe Lună.

Peste 20 de persoane au murit în China din cauza zăpezii. Neaua care a căzut în nordul şi centrul Chinei a omorât în această săptămână 21 de oameni. Autorităţile nu au dat niciun detaliu despre circumstanţele în care aceştia şi-au pierdut viaţa. China View scrie, însă, că patru copii au murit după ce au fost prinşi sub dărâmăturile provocate de zăpada grea în şcoala unde învăţau.

Părinţii copilului "pierdut" cu balonul prin Colorado au pledat vinovaţi. Părinţii copilului, care au alertat autorităţile acum aproximativ o lună că fiul lor de şase ani este la bordul unui balon cu heliu, au pledat vinovaţi în sala de judecată. BBC scrie că Richard Heene a pledat vinovat pentru acuzaţia că a încercat să influenţeze un funcţionar public, iar soţia lui, Mayumi, a pledat vinovat de alertarea autorităţilor fără un motiv întemeiat.

Atacatorul de la Fort Hood riscă pedeapsa cu moartea. Nidal Malik Hasan, care riscă să rămână paralizat de la brâu în jos pentru tot restul vieţii, se confruntă şi cu o posibilă condamnare la moarte. ABC News scrie că bărbatul va fi judecat la Curtea Marţială. El este de acuzat de comiterea a 13 crime.

Ploaia din Tanzania a ucis 12 copii. Bilanţul după patru zile de ploi torenţiale în Tanzania arată că 20 de persoane au murit, dintre care 12 copii, în nordul Tanzanieii, în aproprierea muntelui Kilimanjaro. Potrivit CNN, cinci dintre copiii decedaţi aveau sub şase ani. În prezent mai multe persoane sunt date dispărute, iar autorităţile au demarat o acţiune de salvare a acestora.

NASA a găsit apă pe Lună. Oficialii de la NASA au declarat că au descoperit cantităţi importante de apă îngheţată pe Lună. "Luna este vie" a declarat unul dintre oamenii de ştiinţă de la NASA. L.A. Times scrie că această descoperire are un caracter major şi implicaţii excepţionale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite