Peste 100 de documentare la Astra Film Fest - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre documentarele de la Astra Film, proiectul Teatrul de Noapte sau problemele financiare ale bogaţilor României. Printre alte subiecte, o acuarelă semnată de Regina Maria a fost vândută cu 16.500 de lei, iar temperaturile încep să scadă cu câte un grad în fiecare zi.


Peste 100 de documentare la Astra Film Fest.

Ediţia a zecea a Festivalului Internaţional de Film Documentar începe astăzi, la Sibiu. Peste o sută de filme documentare de pe toate continentele vor participa la Astra Film Festival din Sibiu. Ediţia a zecea a Festivalului Internaţional de Film Documentar începe astăzi şi se va încheia duminică, 1 noiembrie. Cele 117 filme au fost selectate dintr-un total de peste o mie de pelicule, iar 65 dintre acestea, provenind din 35 de ţări de pe toate continentele, vor concura pentru premii în valoare totală de 25 000 de euro, anunţă Evenimentul Zilei.

Ziua când teatrul trăieşte noaptea. Teatrul va sta de veghe în noaptea de 28 spre 29 octombrie, pentru că în sălile de spectacol din Capitală actorii vor juca şi după ora 22:00. Montările teatrale programate astfel pot fi văzute fără a plăti biletul de intrare. Eveni­mentul se înscrie în seria manifes­tă­­rilor dedicate celor 550 de ani de atestare documentară a Bucureştiului. Aproximativ 15 spectacole vor fi prezentate miercuri noaptea în sălile din oraş. Uşile teatrelor vor fi deschise publicului, care va avea acces gratuit. Cu siguranţă, este un sacrificiu să programezi reprezentaţii la miezul nop­ţii. Dacă actorii joacă seara, dar în montări diferite, maşiniştii teatrelor nu se schimbă, potrivit Jurnalul Naţional.

Bogaţii României, fugăriţi de portărei.
În ultimele şase luni, datoriile oamenilor de afaceri către Fisc au crescut în medie cu 50%. În fruntea noilor datornici privaţi stau fraţii Micula, care „populează“ lista rău-platnicilor cu trei dintre companiile lor. Firmele fraţilor Micula au invadat lista cu datornici la bugetul statului, pe 31 decembrie 2008, Finanţele executându-le silit. Curios, dar după şase luni (mai precis la începutul lunii iulie 2009), datoriile celor doi fraţi (Ioan şi Viorel) către stat, în loc să scadă, au crescut, ajungând la peste 19 milioane de euro. Cea mai mare restanţă o au pe European Foods, de aproximativ 43 de milioane de lei, în creştere cu 72% faţă de finalul anului 2008 - la acea vreme datoria la Fisc era de 25 de milioane de lei, anunţă Cotidianul.

Acuarelă semnată de Regina Maria - vândută cu 16.500 de lei. 
O acuarelă cu maci semnată de Regina Maria a fost vândută, duminică, la licitaţie, contra sumei de 16.500 de lei - cu 10.500 de lei mai mult faţă de preţul de pornire, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai casei Goldart. De asemenea, un tablou de Gheorghe Petraşcu, "Cafenea la Turtucaia", al cărui preţ de pornire a fost de 64.000 de lei, a fost vândut pentru suma de 70.000 de lei. În schimb, lucrarea "Grădină interioară", de Samuel Mutzner, evaluată la 60.000 de lei, nu şi-a găsit cumpărător, notează Gândul.

Temperaturile încep să scadă cu câte un grad în fiecare zi.
Pentru săptămâna următoare, meteorologii anunţă răcirea vremii în toată ţara şi temperaturi normale pentru sfârşitul lunii octombrie. În zonele de câmpie se va înregistra ceaţă dimineaţa, iar înspre seară va fi prezent fenomenul de burniţă. Cerul va fi înnorat în zonele joase de relief, fără a aduce însă precipitaţii. Cele mai mici temperaturi se vor înregistra pe litoral, unde maxima va fi în jur de 15 grade, în timp ce în Lunca Dunării temperatura maximă poate ajunge la 21 de grade, informează Gardianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite