Orange angajeaza 300 de oameni pentru servicii IT&C - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orange angajeaza 300 de oameni pentru servicii IT&C - Revista presei economice
Orange angajeaza 300 de oameni pentru servicii IT&C - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre angajarea a 300 de oameni de către Orange, lingourile de aur cumpărate de români sau scăderea producţie din industrie pentru a opta lună consecutiv. Printre alte subiecte, Bursa nu mai interesează pe nimeni, iar dobânzile scad, dar DAE rămâne sus.


Orange angajeaza 300 de oameni pentru servicii IT&C.

Orange, cel mai mare operator telecom de pe piata locala, va angaja pana la 300 de oameni intr-un centru IT care va furniza servicii pentru toate companiile din grupul France Telecom, ca parte a unei initiative de eficientizare a operatiunilor. "Am luat decizia de a ne extinde numarul de angajati din Romania, in ciuda contextului economic dificil. Pe langa cei 2.700 de oameni existenti in cadrul Orange vom mai angaja, treptat, alti 300 in cadrul unui centru de servicii IT", a declarat Olaf Swantee, vicepresedinte executiv al France Telecom, care raspunde de operatiunile de telefonie mobila ale grupului din intreaga lume, scrie Ziarul Financiar.

Românii au cumpãrat peste 100 kg lingouri de aur. Investitorii de tip private banking din România au cumpărat peste 100 kg lingouri de aur în ultimele luni, în valoare de circa 2,1 mil. euro (la preţul curent), potrivit managerilor de specialitate din cele mai importante bănci româneşti. Interesul crescut pentru aur face parte din schimbarea de comportament a investitorilor, care, din cauza crizei, se orientează spre plasamente ce le protejează capitalul, anunţă Business Standard.

Mai, a opta lună de scădere a producţiei din industrie. Este a opta lună în care producţia industriei din România este în scădere, dar declinul s-a mai temperat, după maximul înregistrat în ultima lună a anului trecut. Cronologic, scăderea producţiei a început în octombrie 2008, când fabricile au realizat cu 3% mai puţine mărfuri comparativ cu aceeaşi perioadă din 2007. Ulterior, scăderile au fost de 11,5% în noiembrie, 18% în decembrie, pentru ca apoi, în intervalul ianuarie-martie, să se înregistreze o temperare în jurul valorii de -12%, potrivit Money.ro.

Se pare că Bursa nu mai interesează pe nimeni. Ieri am consemnat la Bursa de Valori Bucureşti o nouă şedinţă marcată de o lichiditate foarte redusă, rulajele din piaţa regular cifrându-se la doar 4,3 milioane lei. În aceste condiţii, nici cotaţiile nu au oscilat foarte mult, volatilitatea intraday fiind relativ limitată. Principalii indici s-au apreciat uşor, fără a se depărta foarte mult de valorile de referinţă. Astfel, indicele BET, al celor mai tranzacţionate titluri, a urcat cu 0,51%, până la nivelul de 3.402,06 puncte, în timp ce indicele compozit BET-C a avut o dinamică asemănătoare (+0,48%), scrie Curierul Naţional.

Dobânzile scad, dar DAE rămâne sus.
La îndemnul Băncii Naţionale a României sau obligate de blocajul de pe piaţa creditelor, unele bănci au decis reducerea nivelului dobânzilor la creditele în lei sau în euro. Totuşi, deşi dobânzile se reduc, comisioanele percepute de bănci continuă să majoreze semnificativ nivelul dobânzii anuale efective (DAE), costul efectiv al creditului rămânând ridicat. La majoritatea băncilor, diferenţa dintre nivelul dobânzii şi cel al DAE este de cinci puncte procentuale, însă există şi cazuri în care ecartul depăşeşte zece puncte procentuale, îndreptându-se chiar spre 15 puncte, potrivit Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite