Lanţul Hilton va afilia al treilea hotel, la Oradea - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lanţul Hilton va afilia al treilea hotel, la Oradea - Revista presei economice
Lanţul Hilton va afilia al treilea hotel, la Oradea - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre afilierea celui de-al treilea hotel la Hilton, ocuparea a 95% a mall-ului Cotroceni în ziua deschiderii sau scăderea ofertelor de joburi cu până la 70% în 2009. Printre alte subiecte, AVAS a demarat o anchetă internă la Fortus Iaşi, iar leul este la minimul ultimelor luni.


Lanţul Hilton va afilia al treilea hotel, la Oradea.

Lanţul hotelier Hilton, care este prezent în România prin hotelul de cinci stele controlat de George Copos în centrul Capitalei şi unitatea din Sibiu, deţinută de Nicolae Minea, va afilia a treia unitate la Oradea, un hotel cu 147 de camere, în care acţionarul, SIF Banat-Crişana, a investit în jur de 10 mil. euro. Hotelul administrat de compania Calipso Oradea va opera sub brandul DoubleTree by Hilton, folosit de hoteluri clasate la patru şi cinci stele, scrie Ziarul Financiar.

Mall-ul din Cotroceni, ocupat 95% în ziua deschiderii.
AFI Palace Cotroceni, cel mai mare centru comercial din Europa de Est, a închiriat 95% din cei 76.000 mp disponibili, majoritatea contractelor pentru spaţiile comerciale fiind semnate în ultima lună şi jumătate, fără ca dezvoltatorul mall-ului să modifice preţurile stabilite iniţial. “Din punctul de vedere al gradului de ocupare, dacă nu ar fi fost criza, acum am fi avut spaţiile ocupate în proporţie de 100%, faţă de 95% cât avem în prezent. Ca număr de magazine, sunt ocupate 215 din 250 disponibile”, a declarat Israel Visel, director general al AFI Palace Cotroceni, citrat de Business Standard.

Ofertele de joburi au scăzut cu până la 70% în 2009. Angajatorii din sectorul bancar, IT sau construcţii, domenii cu planuri de angajare în anii precedenţi cele mai mari, şi-au redus oferta de joburi în acest an cu până la 70%, potrivit datelor furnizate de site-ul de recrutare BestJobs. Numărul de posturi vacante din bănci a scăzut cu peste 65%, comparativ cu toamna lui 2007, de la 1.064 la 367 în momentul de faţă. În domeniul IT, scăderea a fost de 61%, numărul de locuri de muncă vacante este în prezent de aproximativ 600, faţă de peste 1.600 în perioada similară din 2007, potrivit Money.

AVAS a demarat o anchetă internă la Fortus Iaşi.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a dispus începerea verificărilor interne la societatea ieşeană Fortus, urmând să transmită Corpului de Control al premierului măsurile pe care le va lua. "Conducerea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului a luat act de Raportul de Control al primului-ministru referitor la SC Fortus SA Iaşi şi a dispus începerea verificărilor interne. În urma verificărilor interne pentru analiză şi stabilirea măsurilor legale ce se impun, Autoritatea va formula şi transmite aceste măsuri Corpului de Control al primului-ministru", se arată în răspunsul adresat Curierului Naţional.

Leul, la minimul ultimelor opt luni.
Moneda naţională s-a depreciat, ieri, cu aproape un ban (0,23%), până la 4,2995 lei/euro, Banca Naţională a României (BNR) nemaianunţând un curs de referinţă atât de ridicat de aproape opt luni, mai precis din 17 februarie 2009, când cursul a afişat valoarea de 4,3096 lei/euro. Deprecierea leului este privită de economişti ca fiind foarte mică în comparaţie cu cea a monedelor din regiune, care au pierdut şi 1,5 puncte procentuale în ultimele zile. Acest lucru indică în opinia lui Dragoş Cabat, preşedintele CFA România, o performanţă bună a leului, scrie Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite