Mousavi cere proteste în timpul unui festival religios - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mousavi cere proteste în timpul unui festival religios - Revista presei internaţionale
Mousavi cere proteste în timpul unui festival religios - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre cererea liderului opoziţiei din Iran de ieşire a oamenilor în stradă în timpul unui festival religios, arestarea a 16 ecologişti de către poliţia canadiană sau acuzaţiile de dopaj la adresa lui Rashid Ramzi. Printre alte subiecte, Rusia vrea să pedepsească şi corupătorii, iar Obama renunţă la unele sancţiuni împotriva Siriei.

Mousavi cere proteste în timpul unui festival religios. Printre-o mişcare provocatoare, Mir-Hossein Mousavi, care a pierdut alegerile prezidenţiale în Iran, le-a cerut susţinătorilor săi să iasă pe străzile Teheranului, în timpul unui festival, notează Los Angeles Times. Omul politic iranian le-a cerut oamenilor să iasă pe străzi în timpul unui festival religios ce se va desfăşura săptămâna viitoare. Posibilitatea ca acest lucru să scape de sub control este mare deoarece preşedintele Mahmoud Ahmadinejad va depune jurământul pentru al doile mandat, câştigat în urma unor alegeri controversate.


Poliţia canadiană arestează 16 militanţi ecologişti.
Poliţia canadiană a arestat luni 16 militanţi ai organizaţiei Greenpeace care se legaseră cu lanţuri de porţile Ministerului Resurselor Naturale din Quebec pentru a protesta astfel împotriva unui proiect de lege care vizează exploatarea pădurilor din nordul ţării, informează Canadian Press. Manifestanţii ecologişti s-au înlănţuit în zori de porţile edificiului situat în oraşul Quebec. Alţi membri ai Greenpeace li s-au alăturat în cursul dimineţii, ataşându-se între ei cu tuburi metalice şi împiedicând astfel ieşirea vehiculelor.

Rashid Ramzi se confruntă cu acuzaţii de dopaj
. Cinci sportivi depistaţi dopaţi la Jocurile Olimpice de la Beijing, între care şi campionul olimpic la 1.500 m Rashid Ramzi şi vicecampionul la ciclism pe şosea Davide Rebellin, au compărut în faţa Comisiei disciplinare a Comitetului internaţional olimpinc, a anunţat Reuters. Aceşti 5 sportivi, 2 medaliaţi şi 3 ne-medaliaţi, au fost trădaţi de analizele retrospective efectuate în această iarnă de către CIO după punerea la punct a unui test sanguin de detectare a EPO-Cera, un produs administrat pentru efectele sale benefice pentru rezistenţă, depistat pentru prima oară în Turul Franţei 2008.

Rusia vrea să pedepsească şi corupătorii. Din dorinţa de a reduce numărul persoanelor care oferă sau primesc mită, responsabili ai Ministerului rus de Interne dezbat introducerea unui amendament în Legea anticorupţie potrivit căruia corupătorii vor fi trimişi în faţa justiţiei chiar dacă şi-au recunoscut vina, potrivit unui responsabil în Ministerul rus de Interne, Oleg Logunov, citat de RIA Novosti. Potrivit anchetatorilor, această măsură va permite diminuarea substanţială a numărului mituirilor. Este nedrept, potrivit avizului lor, ca persoanele care primesc mită să fie pedepsite, dar cele care o oferă să scape justiţiei.

Obama renunţă la unele sancţiuni împotriva Siriei. SUA vor rezolva cât mai rapid posibil cererile siriene de reducere a sancţiunilor americane în ceea ce priveşte exporturile de tehnologie de informare, echipamente de telecomunicaţii şi componente pentru aviaţa civilă, l-a asigurat emisarul american pentru Orientul Mijlociu George Mitchell pe preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, în cursul întrevederii pe care a avut-o cu acesta la Damasc duminică, potrivit UPI, citând declaraţia de luni a unui purtător de cuvânt al Casei Albe, Tommy Vietor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite