O bancă din R. Moldova, în faliment - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre intrarea în faliment a unei bănci din Republica Moldova, deficitul de personal după terminarea crizei sau vinderea acţiunilor BVB cu 40% discount. Printre alte subiecte, agenţiile Ketchum şi Pleon au fuzionat, iar Oltchim trimite în şomaj tehnic o parte din angajaţi.


O bancă din R. Moldova, în faliment.

Banca Naţională a Moldovei a retras licenţa de desfăşurare a activităţilor financiare Băncii Comerciale Investprivatbank S.A, care va fi lichidată din cauza gestiunii defectuoase, faliment care ar fi putut fi favorizat şi de criza economică, informează presa de la Chişinău. Potrivit unui comunicat oficial al băncii centrale, citat de Wall Street, "decizia a fost determinată de faptul că, în cadrul supravegherii activităţii BC Investprivatbank S.A., în baza rapoartelor financiare, Banca Centrală a depistat încălcări ale normelor prudenţiale, ceea ce a determinat efectuarea unui control complex pe teren în martie-mai 2009".

Deficit de personal după finalul crizei. Angajatorii continuă să aibă dificultăţi în a acoperi posturile de muncitori calificaţi din vânzări, din domeniul tehnic sau inginerie, iar deficitul de personal specializat rămâne o problemă presantă pentru majoritatea companiilor, potrivit studiului privind Deficitul de Talente 2009, realizat de firma de consultanţă în resurse umane Manpower şi citat de Business Standard.

Cristian Sima vinde acţiuni BVB cu discount de 40%. Firma de brokeraj WBS România, la care principal acţionar este omul de afaceri Cristian Sima cu 36% din capital, a scos la vânzare 10.000 de acţiuni ordinare ale Bursei de Valori Bucureşti la un preţ de 27 lei/titlu. Preţul cerut de firma de brokeraj pentru acţiunile pe care le deţine la instituţie sunt cu circa 40% sub următorul preţ la care alţi acţionari sunt dispuşi să cedeze acţiuni ale BVB, scrie Ziarul Financiar.

Agenţiile Ketchum şi Pleon au fuzionat.
Ketchum, unul dintre principalele grupuri de relaţii publice la nivel global, şi Pleon, liderul internaţional în domeniul consultanţei în comunicare, au anunţat că vor fuziona, marcând cea mai mare fuziune din istoria relaţiilor publice, se arată într-un comunicat al Ketchum Pleon. Fuziunea va da naştere uneia dintre cele mai mari agenţii de consultanţă în comunicare din Europa, cu peste 2.000 de angajaţi şi 103 birouri cu activitate desfăşurată în 66 de ţări. La nivel global, noua structură va purta denumirea Ketchum şi biroul central va rămâne în New York, potrivit Curierul Naţional.

Oltchim trimite în şomaj tehnic o parte din angajaţi.
Conducerea combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) a decis trimiterea în şomaj tehnic a unei părţi dintre angajaţi, din 22 iunie, pentru reducerea cheltuielilor, în contextul în care compania nu are bani pentru achiziţionarea de materii prime, a anunţat vineri societatea. "Oltchim întâmpină dificultăţi în funcţionarea la capacitate a instalaţiilor, cu implicaţii negative în rezultatele economico-financiare şi asigurarea lichidităţilor necesare plăţii furnizorilor şi a salariilor", se arată în comunicatul Oltchim, scrie Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite