Mesajul lui Bin Laden către Europa a apărut pe internet- Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mesajul lui Bin Laden către Europa a apărut pe internet- Revista presei internaţionale
Mesajul lui Bin Laden către Europa a apărut pe internet- Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre mesajul lui Bin Laden către Europa, în pragul alegerilor din Germania, despre reacţia pe care SUA, Marea Britanie şi Franţa au avut-o faţă de crearea noului sit nuclear în Iran şi despre copiii care lucrează în fermele de tutun şi care sunt expuşi unui nivel toxic de nicotină. Printre alte subiecte, Obama este dispus să utilizeze forţa pentru a rezolva problema nucleară în Iran, iar


Mesajul lui Bin Laden către Europa a apărut pe internet.

Bin Laden sfătuieşte Europa să se îndepărteze de SUA, pentru că americanii vor pierde războiul din Afganistan. Mesajul liderului terorist, apărut vineri pe un site islamic, este în arabă şi are traducerea în engleză şi în germană. CNN scrie că încă nu s-a stabilit dacă mesajul este autentic sau nu. Cert este că Al Qaeda, al cărei lider este Bin Laden, a ameninţat recent prin nişte înregistrări video Germania, în contextul în care duminică au loc alegerile legislative.

Iranul este "decepţia nucleară". Preşedintele SUA, Barack Obama, şi liderii statelor Marea Britanie şi Franţa au acuzat Iranul că a construit un nou sit nuclear în secret. Obama a declarat că programul nuclear din Iran este o ameninţare la principiul de politică internațională care promovează interzicerea măririi numărului statelor posesoare de arme atomice, scrie The New York Times.

Copii care lucrează în fermele de tutun sunt expuşi unui nivel toxic de nicotină. Sute de mii de copii din toată lumea lucrează full-time în fermele de tutun şi sunt bolnavi din cauza nivelului mare de nicotină la care sunt expuşi. În plus condiţiile de muncă sunt precare. Numai în Malawi, de exemplu, lucrează în jur de 78.000 de copii şi sunt plătiţi cu 17 cenţi pentru o zi de lucru, scrie CNN.

Obama: "Utilizarea forţei rămâne o opţiune". Preşedintele SUA a declarat că nu este necesar să intervină cu forţa în Iran pentru a rezolva problema nucleară, însă dacă metodele diplomatice vor eşua, utilizarea forţei rămâne o opţiune. El a spus că atunci când vine vorba despre securitatea Statelor Unite va adopta orice măsură pentru a servi interesele statului pe care îl reprezintă, scrie RIA Navosti.

Japonia este dezamăgită de Iran.
  Atitudinea suspicioasă a Teheranului faţă de programul nuclear a dezamăgit Japonia. Crearea noului sit nuclear de Iran în secret este o situaţie regretabilă în opinia delegaţiei japoneze, scrie Washinton TV.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite