Legea falimentului personal, protecţie împotriva creditorilor- Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legea falimentului personal, protecţie împotriva creditorilor- Revista presei economice
Legea falimentului personal, protecţie împotriva creditorilor- Revista presei economice

Presa economică de azi scrie despre faptul că avocaţii cer statului să protejeze datornicii la bănci, despre diferite metode pe care băncile le-au găsit pentru a îi ajuta pe cei aflaţi în imposibilitatea de a-şi plăti ratele. Printre alte subiecte: nota pe care a luat-o România la materia "măsuri anticriză", euro în scădere cât şi despre faptul că băncile nu pregătit ofertele de creditare şi cer Băncii Naţionale garanţii


Legea falimentului personal, protecţie împotriva creditorilor

.  Bancherii susţin că nu sunt vampiri să vrea sângele clienţilor, ci îşi vor înapoi banii împrumutati. Debitorii cer măsuri de protecţie faţă de abuzuri ale băncilor. Avocaţii cer statului să protejeze datornicii la bănci intraţi în imposibilitate de plată printr-o lege care să reglementeze falimentul persoanelor fizice, scrie Ziarul Financiar.

Băncile sunt obligate să joace rolul lui Dumnezeu
. Băncile sunt dispuse să ajute clienţii aflaţi în incapacitate de plată, dar în mod diferenţiat: cei loiali, care lucrează de mult timp cu instituţia, au prioritate la restructurarea creditelor.Mai mult, banca poate merge până la a căuta un partener care să capitalizeze afacerile clientului, pentru a-i da acestuia şansa unei redresări, scrie standard.money.ro.

Măsurile anticriză româneşti au luat nota 1,3 din 9
. Măsurile anticriză adoptate în ţara noastră sunt printre cele mai ineficiente din Europa şi din lume, după cum arată un studiu realizat de centrul de cercetare în domeniul economiei CESifo Group. Centrul de cercetare a intervievat analişti din fiecare ţară, iar, pentru ţara noastră, aceştia au declarat că lipsa de eficienţă are în vedere atât amploarea, cât şi structura acestor măsuri. Mai mult, pe o scară de la unu la nouă, măsurile adoptate în România pentru combaterea crizei au fost evaluate cu nota 1,3, punctaj rezultat în urma centralizării opiniilor a 12 economişti din România intervievaţi de către CESifo, precizează Money.

Euro scade la nivelul de acum şase săptămâni. Menţinerea euro în jurul valorii de 1,48 dolari, care generează un nivel scăzut al aversiunii faţă de risc, marcările de profit şi, în opinia dealerilor bancari, posibile intervenţii ale băncii centrale în piaţă, au determinat, ieri, o apreciere a monedei naţionale, faţă de principalele valute. Cursul mediu al euro a coborât de la 4,2293 la 4,2132 lei, cel mai scăzut nivel al ultimelor şase săptămâni, scrie Curierul Naţional.

Neîncredere: Banii nu intră în "Primul Siloz"
.  Băncile nu au pregătit ofertele de creditare şi cer Băncii Naţionale garanţii suplimentare. Băncile privesc cu neîncredere programul guvernamental "Primul Siloz" şi solicită Băncii Naţionale a României garanţii suplimentare, scrie Bursa. Lansat cu mare fast de către Executiv încă din luna iulie, "Primul Siloz" este, în acest moment, nefuncţional din cauză că instituţiile bancare nu au pregătit ofertele de creditare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite