Kim Jong Il are cancer pancreatic - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jong Il are cancer pancreatic - Revista presei internaţionale
Kim Jong Il are cancer pancreatic - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre diagnosticul liderului nord-coreean Kim Jong Il, amânarea lansării unei rachete de către NASA sau presiunile la care este supus premierul britanic. Printre alte subiecte, cinci muncitori şi un inginer au fost omorâţi la Delhi, iar provincia chineză Xinjiang îşi regăseşte calmul.

Kim Jong Il are cancer pancreatic. Liderul nord-coreean, Kim Jong Il suferă de cancer pancreatic, potrivit unui raport făcut public luni. Kim, în vârstă de 67 de ani a fost diagnosticat în momentul în care a suferit un atac cerebral vara trecută, potrivit televiziunii de la Seul YTN, care citează oficili anonimi chinezi şi sud-coreeni. Potrivit acestui raport, viaţa liderului din Coreea de Nord, este în pericol, scrie msn.com.

NASA amână lansarea unei rachete spaţiale. O furtună a forţat NASA să întârzie lansarea navetei spaţiale Endeavour. Echipa de lansare a fost la câteva minute distanţă de a reimite naveta spaţială şi un echipaj format din şapte astronauţi în spaţiu, însă furtunile din partea vestică i-au determinat pe aceştia să anuleze lansarea. Aceasta este cea de-a patra încercare de lansare de luna acesta a NASA, scrie The Washington Post.

Presiune asupra premierului britanic. Primul ministru britanic, Gordon Brown este sub presiune datorită implicării militare a Regatului Unit în operaţiunile din Afganistan după ce numărul morţilor soldaţilor din Marea Britanie a crescut. Brown a spus că operaţiunile din Afganistan arată "semne de succes", în pofida morţii a opt soldaţi într-o perioadă de 24 de ore, în partea sudică a ţării, în provincia Helmand, anunţă AFP.

Cinci muncitori şi un inginer au fost omorâţi, iar peste 15 persoane au fost rănite în momentul în care o traversă de pod a căzut la un şantier al metroului din Delhi. Condiţia a două persoane dintre cele rănite a fost descrisă ca fiind critică. Şeful metroului din Delhi, E. Sreedharan, a spus: "Nu sunt direct responsabil, dar, ca şef al organizaţiei trebuie să îmi asum responsabilitatea morală. Mi-am trimis demisia la minister", notează The Hindu.


Xinjiang îşi regăseşte calmul. Provincia chineză Xinjiang s-a găsit într-o stare de calm deoarece rudele şi prietenii celor care au murit în revoltele etnice de săptămâna trecută i-au jelit pe aceştia. Mass-media chineză a menţionat că Xinjiang "este pe cale de recuperare", cele mai multe magazine din provincie fiind deschise, iar transportul public revenind la programul normal, potrivit Voice of America.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite