Gripa porcină face ravagii printre copii- Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gripa porcină face ravagii printre copii- Revista presei internaţionale
Gripa porcină face ravagii printre copii- Revista presei internaţionale

Presa internaţională de azi scrie despre victimele fragede ale gripei porcine, despre trupele americane care s-au retras dintr-o bază militară din estul Afganistanului sau Obama care a purtat o discuţie despre trupele din Afganistan cu oficialii militari precum şi cu consilierii lui. Printre alte subiecte, o maşină capcană a omorât 41 de persoane în Pakistan, iar premiul câştigat de Obama ridică semne de întrebare.


Gripa porcină face ravagii printre copii. În Statele Unite ale Americii, numărul copiilor care mor din cauza gripei porcine devine din ce în ce mai mare, în condiţiile în care virusul continuă să se răspândească şi să atace copii, adolescenţii, tinerii şi femeile însărcinate, scrie Washington Post.

Trupele americane abandonează baza din Afganistan după ce 8 militari au fost ucişi. Autorităţile spun că abandonarea bazei din Kamdesh, din provincia Nuristan, din estul Afganistanului, face parte dintr-un program de "repoziţionare" a trupelor. Talibanii spun, însă, că ei i-au alungat pe militarii americani, scrie Los Angeles Times.

Discuţii la nivel înalt despre trupele din Afganistan. La doar câteva ore după ce a câştigat Premiul Nobel pentru Pace, Barack Obama şi-a adunat consilierii pe tema războiului pentru a discuta despre conflictul din Afganistan ce durează deja de 8 ani. Preşedintele american şi consilierii lui pe probleme de securitate naţională i-au ascultat pe oficialii militari care cereau mărirea numărului de militari care luptă împotriva trupelelor al-Qaida, scrie AP.

O bombă a omorât 41 de persoane în Pakistan. O maşină capcană a explodat vineri în nord-vestul Pakistanului, în oraşul Peshawar şi a provocat moartea a 41 de persoane. Explozia a avut loc în aprorierea unei pieţe, scrie China View.

A câştigat Obama pentru că nu îl cheamă Bush? Jurnaliştii de la CNN se întreabă dacă Obama a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Pace pentru că pur şi simplu nu este Bush. Toată lumea a fost şocată de faptul că preşedintele american a câştigat premiul Nobel pentru pace, nici el nu îşi explică prin ce metode a fost desemnat, scrie CNN.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite