Franţa va compensa familiile victimelor zborului 447 - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre anunţul făcut de preşedintele Braziliei referitor la compensarea familiilor victimelor zborului 447, confirmarea decesului unei sud-coreene în Yemen sau arestarea a doi ziarişti afgani. Printre alte subiecte, Netanyahu este de acord cu înfiinţarea unui stat palestinian, iar  Fernando Torres a deplâns indiferenţa cluburilor din ţara sa pentru jucătorii spanioli.


Franţa va compensa familiile victimelor zborului 447

, susţine preşedintele Braziliei. Air France a terminat montarea monitoarelor de viteză, deşi cauzele prăbuşirii zborului 447 sunt încă un mister. Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva susţine că a primit asigurări din partea preşedintelui francez Nicolas Sarkozy că guvernul francez va compensa familiile pasagerilor aflaţi în avionul Air France prăbuşit în Oceanul Atlantic, relatează AP. Luiz Inacio Lula da Silva şi Nicolas Sarkozy s-au întâlnit luni, la Geneva, pentru prima dată de la prăbuşirea avionului Airbus în Atlantic, pe 31 mai, cu 228 de persoane la bord.

Coreea de Sud a confirmat decesului unei sud-coreene în Yemen. Coreea de Sud a confirmat marţi moartea în Yemen a unei sud-coreene de 34 de ani care a fost răpită săptămâna trecută. Ministerul de Interne din Yemen a confirmat luni seară moartea a trei ostatici, două germane şi o sud-coreeană, răpite săptămâna trecută împreună cu alte şase persoane în nordul Yemenului. Seulul a confirmat duminică că sud-coreeana Eom Young-sun, în vârstă de 34 de ani, a dispărut joi seară, anunţă AFP.

Serviciile secrete afgane au arestat doi ziarişti
afgani care lucrau pentru postul de televiziune Al-Jazeera din Qatar, a anunţat luni canalul, citat de Le Figaro. Un ziarist al serviciului în limba engleză a postului, Qais Azimi, a fost convocat duminică la Direcţia naţională a securităţii (DNS) iar după aceea nu i s-a mai permis să plece, a informat luni Al-Jazira. Tot duminică, un jurnalist al serviciului în limba arabă, Hamidullah Mohammad Shah, a fost arestat de serviciile secrete la sediul Al-Jazeera din Kabul.

Netanyahu este de acord cu înfiinţarea unui stat palestinian.
Benjamin Netanyahu a anunţat în premieră că este de acord cu înfiinţarea, condiţionată, a unui stat palestinian. Premierul israelian a exclus duminică o îngheţare a construcţiilor în colonii, o retragere din sectorul oriental al Ierusalimului, anexat de Israel, şi o întoarcere a refugiaţilor palestinieni împinşi la exod de formarea statului Israel în 1948, anunţă CBS News.

Fernando Torres a deplâns indiferenţa cluburilor din ţara sa. Atacantul spaniol al echipei engleze de fotbal Liverpool, Fernando Torres, a deplâns indiferenţa cluburilor din ţara sa pentru jucătorii spanioli, cărora le sunt adesea preferaţi străinii. "În Spania, jucătorii pe care îi avem nu sunt apreciaţi la justa lor valoare. Avem cea mai bună selecţionată naţională din lume, iar eu aş plăti din greu pentru un mare număr de jucător ai acestei echipe, dar se pare că niciun club spaniol nu este pregătit să facă asta", a spus atacantul, citat de ESPN.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite