Fostul ministru al sănătăţii a interzis şi recoltarea de celule stem - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul ministru al sănătăţii a interzis şi recoltarea de celule stem - Revista presei interne
Fostul ministru al sănătăţii a interzis şi recoltarea de celule stem - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre interzicerea recoltării de celule stem, amânarea listării Dracula Park la BVB sau sumele cheltuite de CFR Călători pentru trenuri de viteză. Printre alte subiecte, "patronul" de seară al parcărilor din centru câştigă minimum 100 de lei pentru câteva ore de parcat maşini, iar Olga Tudorache îsi sarbatoreste cea de-a 80-a aniversare.


Fostul ministru al sănătăţii a interzis şi recoltarea de celule stem.

Ordinul de final de mandat al fostului ministru al sănătăţii a bulversat pentru câteva zile activitatea în spitalele şi clinicile de ginecologie atât de stat, cât şi particulare. Sute de cupluri infertile din ţară sunt afectate de un ordin emis de fostul ministru al sănătăţii Ion Bazac, care interzice clinicilor private sau de stat să facă proceduri de fertilizare in vitro contra cost, scrie Evenimentul Zilei.

Dracula Park se face pensiune. Listarea la BVB a compa­niei Dracula Park, dorită anul trecut, se amână şi în acest an deoarece nu s-ar fa­ce la valoarea reală a acţiu­nilor. Cea mai mare realizare a ceea ce trebuia să fie singurul parc de distracţii Dracula din Europa este un teren pe care odată, nu se ştie când, va fi construită o pensiune. Dracula Park, societatea la care 14.000 de români au cumpărat ac­ţiuni în 2001 şi care trebuia să construiască celebrul parc de dis­tracţii cu ace­laşi nume, caută în continuare opor­tunităţi de a înmulţi banii strânşi prin subscripţie publică, adică 107 mi­liar­de de lei vechi (10,7 milioane de lei), anunţă Cotidianul.

CFR şi-a luat bolid pentru hârtoape.
Ministerul Transporturilor va cheltui 6,5 milioane de euro pentru achiziţia a trei trenuri de viteză care pot circula cu 200 de km/oră. Primul dintre trenuri a fost cumpărat deja, deşi starea jalnică a infrastructurii feroviare nu va permite "bolidului" să circule la capacitatea la care a fost proiectat. CFR Călători a plătit 2 milioane de euro pentru o locomotivă electrică ce poate circula cu viteza de 200 de kilometri pe oră. Vestea-i bună, nimic de zis, însă într-o ţară în care infrastructura feroviară este făcută pentru aşa ceva, potrivit Jurnalul Naţional.

Cine e "patronul" de seară al parcărilor din centru. Câştigă minimum 100 de lei pentru câteva ore de parcat maşini, ilegal, în buricul Bucureştiului. Sunt "şmecherii" din parcajele primăriei: aşteaptă ora cinci, să plece parcagiii angajaţi legal şi, până pe la zece noaptea, se fac stăpâni pe toată parcarea. Cer 3-5 sau chiar 50 lei pe oră. Depinde de maşina şi de haina şoferului. "Când a deschis larg portofelul, să-mi aleg eu singur câţi bani vreau pentru parcare, am zis că mi-e rău. El era portughez, pentru prima dată în Bucureşti, zicea că nu ştie valoarea leilor, informează Gândul.

Olga Tudorache îsi sarbatoreste cea de-a 80-a aniversare.
Actriţa Olga Tudorache sărbătoreşte muncind împlinirea vârstei de 80 de ani, duminică, 11 octombrie, în spectacolul "Peşte cu mazăre", de Ana-Maia Bamberger, la teatrul Metropolis din Capitală. "Olga Tudorache este un taifun, o tornadǎ, un fenomen cosmic...", o descrie regizoarea Cǎtǎlina Buzoianu pe actriţă. "Ea este întruchiparea acelei forţe purtǎtoare de Adevǎr, ce transcende Timpul şi Spaţiul". În toamna anului 1951, Olga Tudorache a fost angajatǎ la Teatrul Tineretului din Bucureşti, unde şi-a desfăşurat activitatea neîntrerupt, până în anul 1966, când instituţia a fuzionat cu Teatrul Nottara, potrivit Gardianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite