Ce aduce nou Codul Fiscal începând cu 2010 - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce aduce nou Codul Fiscal începând cu 2010 - Revista presei economice
Ce aduce nou Codul Fiscal începând cu 2010 - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre noutăţile aduse de Codul Fiscal, boicotarea Târgului de Turism de către marii tour operatori sau riscurile în cazul creşterii dobânzilor. Printre alte subiecte, EximBank a avut un profit brut de 130 mil. lei, iar preţul aurului a trecut de 1.050 de dolari uncia.


Ce aduce nou Codul Fiscal începând cu 2010.

Noile modificări ale Codului Fiscal care vor intra în vigoare la începutul anului viitor vizează transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor europene în materie de TVA, eliminarea accizelor pe produsele de lux şi regimul fiscal aplicabil societăţilor europene. Oficialii guvernamentali au dat asigurări că deocamdată nu se are în vedere majorarea cotei TVA sau a altor taxe, scrie Ziarul Financiar.

Târgul de Turism, boicotat de marii tour operatori.
Decizia Ministerului Turismului de a promova cu prioritate turismul intern în perioada sărbătorilor de iarnă stârneşte revolta marilor agenţii de turism, specializate în principal pe turism extern, pentru care târgul genera o parte importantă din vânzările de pachete turistice pentru străinătate în sezonul rece, anunţă Business Standard.

 DLA Piper: Ar fi periculos ca dobânzile să crească.
  Dobânzi mai mari la bănci ar însemna un risc mare pentru instituţiile financiare şi pentru economii, deoarece ar putea duce la şi mai multe credite neperformante şi, în lanţ, la falimente şi la şomaj, a declarat pentru Business Standard Nigel Knowles, managing partner al firmei internaţionale de avocatură DLA Piper, potrivit Money.

EximBank, profit brut de 130 mil. lei după opt luni. EximBank a obţinut, după primele opt luni, un profit brut de 130 de milioane lei, de aproape 1,4 ori mai mare decât rezultatul raportat pentru întreg anul trecut, în timp ce activele au urcat cu 40% faţă de decembrie 2008, la patru miliarde lei, a declarat ieri preşedintele băncii, Ionuţ Costea. "Aproximativ jumătate din câştig a provenit din operaţiuni de trezorerie, inclusiv achiziţii de titluri de stat, portofoliu care a ajuns la 2,6 - 2,7 miliarde lei", a declarat Costea, citat de Curierul Naţional.

Preţul aurului a trecut de 1.050 de dolari uncia.
Preţul aurului a crescut săptămâna aceasta, consemnând trei zile la rând (marţi-joi) câte un record maxim istoric, pe fondul temerilor legate de faptul că valutele majore, printre care şi dolarul, îşi pierd din valoare, în condiţiile în care guvernele fac cheltuieli masive ca să combată recesiunea, scrie Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite