Firmele de leasing dau vina pe clienţi pentru datoriile la buget- Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firmele de leasing dau vina pe clienţi pentru datoriile la buget- Revista presei economice
Firmele de leasing dau vina pe clienţi pentru datoriile la buget- Revista presei economice

Presa economică de azi scrie despre firmele de leasing care dau vina clienţi pentru datoriile la buget, ponderea economiei subterane care ar putea fi diminuată foarte mult dacă românii ar utiliza cardurile pentru efectuarea unui număr cât mai mare de tranzacţii sau despre programul "Prima casă" care loveşte în piaţă. Printre alte subiecte, profitul Adidas a scăzut cu 30 %, iar deciziile BNR întârzie relansarea economiei şi vor ag



Firmele de leasing dau vina pe clienţi pentru datoriile la buget.

Mai multe societăţi de leasing apar pe lista Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală cu datornicii la bugetul de stat, după primele nouă luni ale anului, cu menţiunea că s-a început procedura de executare silită împotriva lor, însă companiile susţin că este vorba despre nişte neînţelegeri, scrie Bursa.
    
Multiplicarea cardurilor va diminua economia subterană. Ponderea economiei subterane ar putea fi diminuată foarte mult în condiţiile în care românii ar utiliza cardurile pentru efectuarea unui număr cât mai mare de tranzacţii, a declarat  Andrei Creţu, consultant în cadrul A.T. Kearney, la un seminar despre piaţa de carduri din România. Potrivit acestuia aproximativ 75% din tranzacţiile din România se fac în numerar, spre deosebire de alte state, astfel că se asigură un cadru propice dezvoltării economiei subterane, scrie Curierul Naţional.

“Prima casă” loveşte în piaţă: mai puţine locuinţe de vânzare, preţuri mai mici. Dezamăgiţi de faptul că clienţii nu s-au grăbit să cumpere locuinţele prin “Prima casă”, proprietarii au decis să aştepte vremuri mai bune pentru vânzarea locuinţelor. Dezvoltatorii de apartamente noi cred că “Prima casă” şi-a atins potenţialul maximum pe acest segment şi are nevoie de modificări, scrie Money.

Reducerile de preţuri au tras cu 30% în jos profitul Adidas
. Adidas AG, cel de-al doilea producător de articole sportive din lume, după Nike, a anunţat că profitul a scăzut cu 30% în al treilea trimestru, afectat de reducerile de preţuri aplicate în sector şi de deprecierea monedelor din Europa de Est, scrie Standard Money.

ING Bank: deciziile BNR întârzie relansarea economiei şi vor agrava şomajul
. Bancherii spun că tendinţa de scădere a dobânzilor la creditele în lei se opreşte până la anul. Atât companiile, cât şi populaţia vor avea de suferit, iar şomajul va creşte şi mai mult în urma deciziei BNR de a suspenda reducerea dobânzii-cheie, pentru că astfel creditele nu se vor mai ieftini, iar impactul final va fi încetinirea economiei pe mai multe trimestre, susţine ING Bank România, potrivit Ziarului Financiar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite