Dacia, pe locul I în Europa la creştere - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre poziţia producătorului auto Dacia în Europa, ănchiderea cu un minus de 1,5 milioane de euro pentru 2008 la CNVM sau creşterea cu 4,3% a vânzărilor la Tesco. Printre alte subiecte, Endava deschide un centru operaţional în Bucureşti, iar Preţul petrolului urcă din nou la peste 72 dolari/baril.


Dacia, pe locul I în Europa la creştere.

  Automobile Dacia, principalul constructor auto de pe piaţa locală, a vândut în primele cinci luni din acest an 90.000 de maşini pe pieţele europene (inclusiv pe piaţa locală), în creştere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel s-a apropiat de un rulaj de un miliard de euro. Cu aceste rezultate, brandul românesc se află pe primul loc în Europa după rata de creştere raportată în perioada ianuarie-mai, scrie Ziarul Financiar.

CNVM a închis 2008 cu un minus de 1,5 milioane de euro. Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), instituţia care supraveghează piaţa de capital din România, a avut anul trecut o pierdere de 5,6 milioane de lei (1,5 mil. euro), după ce în ultimii ani veniturile Comisiei au înregistrat creşteri constante. Astfel, după ce în 2006 Comisia obţinuse un excedent de 17,1 mil. lei (4,85 mil. euro), iar în 2007, unul dintre cei mai buni ani pentru piaţa de capital din România, excedentul a fost de 25 mil. lei (7,5 mil. euro), anul trecut, veniturile CNVM au fost mai mici decât cheltuielile, ca urmare a reducerii unui set de comisioane, potrivit Business Standard.

Creştere cu 4,3% a vânzărilor la Tesco. Tesco, cel mai mare retailer din Marea Britanie, a afişat o creştere cu 4,3% a vânzărilor din primul trimestru financiar, aferente magazinelor din Marea Britanie, datorită vânzărilor de jucării şi unelte pentru gradină, scrie Wall Street. Grupul, care are circa 470.000 de angajaţi şi peste 4.300 de magazine, a afişat o creştere cu 9,7% a vânzărilor la nivel de grup. Rezultatele provenind din magazinele deţinute în 13 ţări au fost sprijinite de deprecierea lirei sterline.

Endava deschide un centru operaţional în Bucureşti. Endava, furnizor cunoscut de software pentru domeniul financiar-bancar în România şi Republica Moldova, îşi va deschide baza operaţională prin înfiinţarea unei divizii de consultanţă în Bucureşti, unde până acum exista un centru de coordonare regională. Reprezentanţii companiei susţin că hotărârea a fost luată în urma înregistrării unui număr mare de clienţi  în Capitală, anunţă Curierul Naţional.

Preţul petrolului urcă din nou la peste 72 dolari/baril. Cotaţia petrolului brut a crescut ieri, la New York, pentru prima oară în ultimele trei zile, ca reacţie la deprecierea dolarului în raport cu euro, dar şi în aşteptarea datelor oficiale privind stocurile de ţiţei din SUA. Analiştii aşteaptă ca Departamentul american al Energiei să anunţe, astăzi, scăderea cu 2 milioane de barili a stocurilor în săptămâna încheiată la data de 12 iunie, informează Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite