Euro, tot mai slab în faţa leului- Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Euro, tot mai slab în faţa leului- Revista presei economice
Euro, tot mai slab în faţa leului- Revista presei economice

Presa economică de azi scrie despre aprecierea leului, despre o firmă ce îşi măreşte cu 40% capacitatea de producţie cu bani europeni sau despre cerinţa trezorierilor de a avea un dolar mai puternic. Printre alte subiecte, patronatele cer ca salariul minim să crească odată cu productivitatea muncii, iar prejudiciul adus de pirateria software depăşeşte 3 milioane dolari.



Euro, tot mai slab în faţa leului. Moneda naţională s-a apreciat ieri cu un ban (0,24%), iar cursul de referinţă afişat de BNR a atins minimul ultimelor patru luni, de 4,1851 lei/euro, după ce banca centrală a anunţat scăderea dobânzii de politică monetară cu jumătate de punct procentual, până la 8%, scrie Standard Money.

O firmă de plastice din Alba îşi măreşte cu 40% capacitatea de producţie cu bani europeni. Producătorul de mase plastice Meddo din Sebeş, judeţul Alba, care anul trecut a avut afaceri de peste 330.000 de euro, va primi peste 190.000 de euro sub forma fondurilor nerambursabile pentru un proiect care îi va permite să cumpere utilaje noi, scrie Ziarul Financiar.

Trezorierii zonei euro cer un dolar mai puternic. Preşedintele în exerciţiu al Eurogrup, care reuneşte miniştrii de Finanţe din zona euro, Jean-Claude Juncker, a cerut ieri Statelor Unite să încurajeze un dolar puternic, în condiţiile în care americanii sunt bănuiţi că s-au obişnuit cu o monedă slabă ce le susţine creşterea economică, scrie Money.

Salariul minim trebuie să crească odată cu productivitatea muncii. Patronatele nu sunt de acord cu o majorare a salariului minim pe economie atât timp cât productivitatea muncii este scăzută şi, mai mult decât atât, reprezentanţii patronatelor  susţin că o creştere a salariului trebuie să aibă loc în momentul în care România  va intra pe un trend ascendent din punct de vedere economic, scrie Curierul Naţional.

Prejudiciul adus de pirateria software - peste 3 milioane dolari. Prejudiciul adus de pirateria software din ţara noastră companiilor de profil se ridică la peste 3 milioane de dolari, a declarat, ieri, şeful Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, domnul Dan Bucur. Potrivit acestuia, peste 200 de societăţi au fost verificate, în 2009, pentru utilizarea de programe fără licenţă şi software pirat, scrie Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite