Cu 50% mai mulţi copii în centrele de plasament - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre trecerea a tot mai multor copii în centrele de plasament, agresivitatea cancerului tiroidian sau supravegherea în timpul examenului de BAC. Printre alte subiecte, impozitul forfetar a fost introdus abuziv din 2009, iar criza reduce vânzările auto de lux.


Cu 50% mai mulţi copii în grija statului.

Şomajul, disperarea, reducerea drastică a locurilor de muncă şi a veniturilor aruncă din ce în ce mai mulţi copii în centrele de plasament. Unii sunt daţi în grija statului chiar de părinţii care-şi dau seama că nu-i mai pot îngriji. Cei mai mulţi sunt luaţi de autorităţi, după ce se constată că micuţii nu au o viaţă decentă alături de părinţi sau de rudele care-ar trebui să-i îngrijească, scrie Jurnalul Naţional.

Cancerul tiroidian, din ce în ce mai agresiv. Cancerul, o boală surdă, care loveşte din ce în ce mai mult la noi. Vorbim despre această maladie cu medicul primar, doctor în medicină, Doina Piciu, vicepreşedintele Societăţii Române de Cancer, membru al American Association of Clinical Oncology, al Asociaţiei Europene de Medicină Nucleară. Faceţi cu succes o profesie dificilă, aceea de medicină nucleară oncologică, unde sunt necesare o formaţie solidă, multidisciplinară, şi o practică îndelungată. Aţi lucrat în străinătate, unde aţi primit repetate oferte de a rămâne şi aţi refuzat normalitatea de acolo, întorcându-vă acasă, în acest sistem medical bolnav, scrie Cotidianul.

BAC-ul, supravegheat mai lejer. Peste 220.000 de absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi, mâine, la primul test al examenului de Bacalaureat, proba orală la limba şi literatura română. În acest an, profesorii supraveghetori vor fi mai puţini, deoarece sunt nemulţumiţi de felul în care sunt plătiţi. „Nu pot da un procentaj, dar din semnalele primite din Capitală şi din teritoriu, mulţi dintre colegii noştri consideră că sumele cu care ar urma să fie plătiţi sunt mult prea mici pentru eforturile depuse. Pentru doi lei pe oră - nici cât o sticlă de apă minerală - nu mai sunt dispuşi să-şi piardă din zilele de concediu”, afirmă Marius Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei Sindicale „Spiru Haret”, anunţă Evenimentul Zilei.

Impozitul forfetar a fost introdus abuziv din 2009. Guvernul a modificat abuziv Codul Fiscal, prin introducerea impozitului forfetar din acest an, cu toate că, legal, noile prevederi nu puteau intra în vigoare decât cel mai devreme la 1 ianuarie 2010. Constatarea este făcută de instituţia Avocatului Poporului, care va sesiza Parlamentul în legătură cu acest abuz. „Prof. univ. dr. Ioan Muraru a decis sesizarea Parlamentului în legătură cu neconcordanţa semnalată dintre art. 32 din OUG nr. 34/2009 şi dispoziţiile art.4 alin (2) din Codul fiscal”, a declarat pentru Gândul Simina Gagu, consilier al Avocatului Poporului.

Criza reduce vânzările auto de lux. Criza financiară afectează inclusiv segmentul automobilelor premium. Bogaţii României se gândesc de două ori înainte de a achiziţiona o maşină scumpă, iar dea­le­rii auto trebuie să-şi folosească toată pu­terea de convingere pentru a vinde ceva. Maşinile de lux se vând greu, uneori eforturile depuse pentru în­che­ie­rea unui contract fiind de zece ori mai mari decât în trecut, iar companiile dispuse să asigure aceste unităţi sunt tot mai puţine, a declarat Adrian Pascu, directorul mărcilor Porsche, Bentley şi Lamborghini importate pe piaţa românească prin Porsche România, scrie Jurnalul Naţional.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite