Copos a dat afară 600 de oameni - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copos a dat afară 600 de oameni - Revista presei economice
Copos a dat afară 600 de oameni - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre afacerile lui George Copos, decizia ING în privinţa businessului de asigurări sau confirmarea ratingurilor penrtu BRD Societe Generale de către Fitch. Printre alte subiecte, BNR menţine dobânzile sus, iar pierderile CFR s-au dublat.


Copos a dat afară 600 de oameni.

Omul de afaceri George Copos, care controlează grupul Ana Holding, cu afaceri estimate la 100 de milioane de euro, a renunţat la 600 de oameni din octombrie anul trecut, dar nu a reuşit să evite o scădere a afacerilor cu peste 20%. "Sufăr enorm de mult, dar m-au obligat cei care administrează această ţară. Am ajuns să lucrăm în orb din cauza impredictibilităţii", a declarat omul de afaceri, care susţine că anul acesta bugetele grupului au fost revizuite în scădere, de trei ori, în ianuarie, aprilie şi ulterior în august, scrie Ziarul Financiar.

ING iese din businessul de asigurări.
Compania ING Asigurări de Viaţă ar putea fi vândută, ca parte a planurilor ING Groep NV de a separa afacerile cu asigurări de cele bancare, însă o decizie privind suma sau momentul vânzării nu a fost luată deocamdată, au declarat pentru Business Standard oficiali ai grupului olandez. “Am luat decizia de a separa afacerile cu asigurări de celelalte activităţi şi de a le vinde, iar operaţiunile din România fac parte din acest plan. Am putea opta pentru vânzarea diviziei din România sau am putea recurge la o ofertă publică iniţială, însă până acum nu a fost luată o anumită decizie”, a declarat pentru Business Standard Raymond Vermeulen, unul dintre purtătorii de cuvânt ai grupului olandez.

Fitch a confirmat ratingurile pentru BRD-SocGen.
Agenţia de evaluare financiară Fitch a confirmat ratingurile atribuite BRD-SocGen şi perspectivele asociate acestora, a anunţat luni Fitch, într-un comunicat de presă. Astfel, ratingul BRD pentru datoria pe termen lung se menţine la nivelul "BBB", cu perspectivă negativă, în timp ce calificativul pentru datoria pe termen scurt rămâne "F3", iar cel de susţinere la nivelul "2", potrivit Money.

BNR menţine dobânzile sus. Situaţia de ieri a monedei naţionale a fost una identică cu cea de săptămâna trecută, în care cotaţiile euro s-au menţinut în jurul pragului 4,29 lei, cu o uşoară tendinţă de apreciere a leului, ca o consecinţă a reducerii aversiunii faţă de risc, manifestată prin stabilizarea euro peste pragul de 1,50 dolari. Cursul mediu al euro a coborât de la 4,2894 la 4,2877 lei, pe o piaţă unde deschiderea s-a realizat în jurul pragului de 4,29 lei, volumele reduse de tranzacţionare, conturând, din nou, un culoar foarte îngust de fluctuare, 4,2850 - 4,29 lei, cotaţiile din jurul orei 16:30 fiind de 4,2820 - 4,2910 lei, notează Curierul Naţional.

Pierderile CFR s-au dublat.
Compania CFR SA a raportat, pe primele opt luni ale acestui an, o cifră de afaceri de 667 milioane de lei, în scădere cu 11,8% faţă de cea înregistrată în perioada similară a anului trecut.  Oficialii CFR au precizat pentru Bursa că, în perioada menţionată, pierderile companiei s-au cifrat la 509.155.212 de lei, fiind aproape duble faţă de cele raportate pe primele opt luni ale anului trecut (360.459.570 lei).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite