Copiii, aduşi la grădiniţă de primari - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii, aduşi la grădiniţă de primari - Revista presei interne
Copiii, aduşi la grădiniţă de primari - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre noul Cod pentru Educaţie, gripa porcină din perspectiva unei persoane infectate sau începutul de campionat la DIICOT. Printre alte subiecte, cifra de afaceri a weed-shopurilor ar putea ajunge la 40 de milioane de euro, iar fabrica de armament de la Mija "a făcut implozie".


Copiii, aduşi la grădiniţă de primari.

Codul pentru Educaţie, propus de ministrul Ecaterina Andronescu, obligă administraţia locală şi inspectoratele şcolare să aducă toţi copiii la grupa pregătitoare pentru şcoală, scrie Cotidianul. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei împreună cu sindicaliştii şi reprezentanţii părinţilor au început să analizeze primul draft al Codului pentru Educaţie propus de ministrul Ecaterina Andronescu. În document se arată că priorităţile Ministerului Educaţiei sunt: structura învăţământului preuniversitar; momente esenţiale în progresul şcolar - orientarea şcolară şi profesională pe parcurs (admiterea în liceu) şi finalizarea şi continuarea studiilor (examenul naţional de bacalaureat); descentralizarea administrativ-financiară.

Cum mi-am petrecut gripa porcină.
O studentă de 21 de ani la Jurnalism, confirmată cu virusul A/H1N1, şi care a fost internată până ieri la Institutul „Matei Balş”, descrie emoţiile prin care a trecut. "M-am întors din Olanda cu gripă porcină şi, brusc, am devenit pericol public. În fiecare zi sunt înconjurată de persoane cu măşti, mănuşi şi ochelari de protecţie care mă privesc temător. Pentru ei şi pentru cei de afară, boala e un pericol de proporţii. De aici, de pe patul de spital, pare mai degrabă un banc sec, care m-a costat o săptămână de izolare", spune studenta, citată de Evenimentul Zilei.

Început de campionat, la DIICOT.
Sarabanda pornirii acţiunilor în justiţie împotriva unora dintre cei mai puternici oameni de fotbal scoate din joben un nou nume greu. Omul de afaceri şi patronul CFR Cluj, Arpad Paszkany, a fost trimis ieri în judecată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Acuzaţiile care i se aduc sunt legate de şantaj şi de sprijinirea unui grup infracţional organizat în aşa-numitul dosar "Gazeta 2", care a pus pe jar şi sub acuzaţie în urmă cu trei ani ziarişti şi manageri ai ziarului Gazeta de Cluj, transmite Jurnalul Naţional.

Cifra de afaceri a weed-shopurilor ar putea ajunge la 40 de milioane de euro. Deputatul PD-L Ştefan Pirpiliu a declarat, joi, la Timişoara, la o dezbatere privind reglementarea vânzării de substanţe halucinogene considerate legale, că magazinele care vând aceste produse în România ar avea o cifră totală de afaceri cuprinsă între 30 şi 40 de milioane de euro pe an, anunţă Gândul. Potrivit deputatului Pirpiliu, un singur weedshop are un venit lunar de 70.000 de lei, iar în România există o sută de astfel de magazine, fără a contoriza magazinele online.

Mija: fabrica de grenade a făcut implozie. Mija este un sat din comuna I.L. Caragiale, Dâmboviţa, cu 8 case şi 278 de apartamente la bloc. Sau un orăşel cu 278 de apartamente şi 8 case. Atât a mai rămas din înfloritoarea colonie muncitorească de lângă uzina de armament, care în vremurile sale de glorie găzduia 11.000 de muncitori şi a rămas doar cu 300. Aşezarea, orice-ar fi ea - sat sau orăşel -, denumită oficial Colonia Mija, e un fel de penitenciar în aer liber. „Stăm aici de nevoie, fiindcă nu ne permitem să ne mutăm în altă parte, suntem prea săraci“, se plânge moş Mihai Bădan, citat de Cotidianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite