După cazul Ciomu se caută protecţii prin poliţe de malpraxis - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După cazul Ciomu se caută protecţii prin poliţe de malpraxis - Revista presei interne
După cazul Ciomu se caută protecţii prin poliţe de malpraxis - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre poliţele pentru malpraxis, revoluţionarea energiei de către un român sau planul pentru extinderea metroului bucureştean. Prinre alte subiecte,îÎnscrierea la facultate a fost prelungită cu trei zile, iar Papa Benedict îi încurajează pe şomeri.


După cazul Ciomu se caută protecţii prin poliţe de malpraxis.

Daunele morale de 500.000 de euro câştigate în instanţă de victima lui Naum Ciomu vor fi achitate până la urmă de Primăria Capitalei, deoarece Spitalul „Th. Burghele” a fost preluat de municipalitate şi altfel riscă să-şi sisteze activitatea. Directorul Administraţiei Spitalelor din cadrul PMB, Marius Savu, a declarat că reprezentanţii primăriei fac demersuri pe lângă companiile de asigurări ca, din luna septembrie, în poliţele obligatorii pentru cazurile de malpraxis să fie acoperite şi daunele morale. „Cazul Ciomu va schimba faţa malpraxisului”, a subliniat directorul Marius Savu, citat de Cotidianul.

Un inventator român revoluţionează energia. Un român revoluţionează energiile verzi în plină criză economică mondială şi sub ame­ninţarea încălzirii economice globale. Randamentul morilor de vânt ar putea creş­te cu 30%, iar consumul avioanelor ar putea scădea în aceeaşi măsură, scrie Jurnalul Naţional. Inginer de profesie, Constantin Doinel Ungureanu a fost şef de laborator de aerodinamică la Institutul de Cercetări al Armatei de la Clinceni, iar ulterior la In­sti­tutul Naţional de Cercetări Aero­spa­ţi­a­le. În 2004, a început să cerceteze aplicarea te­o­riei constructale formulată de alt savant român, Adrian Bejan, de la Duke University.

Avem planul pentru RER-ul bucureştean. Societatea de exploatare a metroului bucureştean Metrorex a întocmit un plan de dezvoltare care prevede extinderea reţelei către localităţile limitrofe şi conectarea ei cu linia ferată care înconjoară Capitala. "Pentru obţinerea finanţării, vom apela şi la contribuţia autorităţilor locale din zonele unde va pătrunde transportul cu metroul", a declarat pentru Gândul directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte.

Înscrierea la facultate, prelungită cu trei zile. Pentru că nu s-au ocupat locurile, mai multe universităţi au prelungit perioada de înscriere până la mijlocul acestei săptămâni. Perioada de înscriere la facultate s-a prelungit cu câteva zile, la mai multe universităţi din ţară. Asta din cauză că la multe specializări nu s-au ocupat locurile „puse la bătaie”. Începută duminică, 12 iulie, şi încheiată oficial vineri, 17 iulie, perioada în care absolvenţii de liceu pot să-şi aleagă facultatea s-a prelungit până la mijlocul acestei săptămâni, notează Evenimentul Zilei.

Papa Benedict îi încurajează pe şomeri.
Papa Benedict al XVI-lea le-a transmis ieri şomerilor din localitatea Romano Canavese, din regiunea italiană Piemont, să nu se descurajeze, relatează Evenimentul Zilei. „Providenţa îi ajută întotdeauna pe cei care caută dreptatea, pe cei care nu se gândesc numai la ei, ci şi la cei aflaţi într-o situaţie mai dificilă decât ei”, a mai spus Suveranul Pontif.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite