Fidel Castro este de părere că decernarea premiului Nobel pentru Pace lui Obama este un "pas pozitiv"- Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fidel Castro este de părere că decernarea premiului Nobel pentru Pace lui Obama este un "pas pozitiv"- Revista presei internaţionale
Fidel Castro este de părere că decernarea premiului Nobel pentru Pace lui Obama este un "pas pozitiv"- Revista presei internaţionale

Presa internaţională de azi scrie despre opinia lui Fidel Castro despre decernarea premiului Nobel pentru Pace lui Barack Obama, despre activitatea nucleară din Coreea de Nord şi măsurile luate de China, Coreea de Sud şi Japonia sau Armenia şi Turcia au semnat acordul de normalizare. Printre alte subiecte, patru militari au fost luaţi ostatici de către talibani în Pakistan, iar Teheranul va executa 3 protestatari.

Fidel Castro este de părere că decernarea premiului Nobel pentru Pace lui Obama este un "pas pozitiv". Fostul lider cubanez a declarat că acest pemiu în mâinile preşedintelui SUA este un lucru bun, un "pas pozitiv", dar el a mai adăugat că de fapt Obama a câştigat datorită predecesorilor săi şi nu datorită muncii pe care el a făcut-o până acum, pentru că el nu a făcut nimic concret, scrie New York Daily Mail.

Coreea de Nord este în vizorul statelor vecine. China, Coreea de Sud şi Japonia au demarat procedurile pentru a relua discuţiile cu Coreea de Nord despre programul ei nuclear. În timpul unei întâlniri de la Beijing, cei trei llideri au spus că trebuie să oprească activitatea nucleară din peninsula coreeană, scrie BBC.

Armenia şi Turcia au semnat acordul de normalizare, în ciuda tensiunilor
. Cele două ţări au semnat un acord istoric de normalizare a relaţiilor diplomatice după aproape un secol de ostilităţi. Acordul s-a semnat sâmbătă la Zurich, asta în ciuda tensiunilor dintre cele două ţări. De altfel cu câteva momente înainte de semnarea acordului, cele două state au avut probleme cu discursurile finale pe care au trebuit să le modifice, scrie Voice Of America.

Militari luaţi ostatici în Pakistan. Patru militari au fost luaţi ostatici dintr-un sediu al armatei în Pakistan, în oraşul Rawalpindi, în urma unui atac soldat cu cel puţin 10 morţi. Autorităţile spun că talibanii îşi  revendică responsabilitatea asaltului. Acesta este al treilea atac din această săptămână în Pakistan, scrie CNN.

Teheran va executa 3 protestari
. Oficialii iranieni au condamnat la moarte 3 protestatari care au participat la o demonstraţie după alegerile prezidenţiale din iunie. Ei au fost acuzaţi că fac parte dintr-o organizaţie teroristă, iar pentru aceasta vor fi spânzuraţi, scrie New York Times.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite