„La Canal s-a murit din beţie sau din neglijenţă” - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„La Canal s-a murit din beţie sau din neglijenţă” - Revista presei interne
„La Canal s-a murit din beţie sau din neglijenţă” - Revista presei interne

Presa naţională de astăzi scrie despre declaraţiile generalului în rezervă Otto Breuer, distrugerea drumuli imperial roman sau tipul ultimei greve a bugetarilor. Printre alte subiecte, România a depăşit Trinidad Tobago la dezvoltarea umană, iar mafiile se extind în Europa de Est.


„La Canal s-a murit din beţie sau din neglijenţă”.

Generalul în rezervă Otto Breuer, adjunct al lucrărilor Canalului Dunăre-Marea Neagră din 1976-1984, povesteşte cum a ajuns să vândă arme în Maroc prin oameni din MApN. După ce a privit Canalul Dunăre Marea Neagră de la pupitrul de comandă, Otto Breuer priveşte acum lumea, la 84 de ani, de la primul etaj al unei case de pe Calea Dorobanţi. Cele câteva camere cochete, mobilate auster, nu reprezintă locuinţa sa, ci sediul firmei Braco Engineering, una dintre cele trei firme în care este acţionar, scrie Evenimentul Zilei.

Drumul romanilor a rezistat 2.000 de ani, al lui Berceanu, doi. Şoseaua lui Berceanu a distrus drumul imperial roman, apoi s-a prăbuşit după două zile de ploi. Pe centura Gherlei, o bună bucată din „asfaltul lui Berceanu“ s-a întins comod chiar peste drumul roman. Unde nu s-a aşezat pe fundaţia făcută de soldaţii romani s-a aşternut pe terenuri neverificate suficient şi, la prima ploaie mai tare, de Sfânta Maria, s-a prăbuşit. Raportul de constatare spune că acolo trebuiau făcute „studii geodezice aprofundate“, potrivit Cotidianul.

Greva a fost semigenerală. Greva generală anunţată cu surle şi trâmbiţe de Alianţa Bugetarilor nu prea a fost generală, având în vedere grevele japoneze sau munca la o treime din capacitate în unele instituţii. Dar a fost o oportunitate pentru dialog. Sindicaliştii vor continua însă protestele, iar "Ziua Mondială a Muncii Decente" ar trebui să scoată mâine în stradă peste 20.000 de oameni, anunţă Jurnalul Naţional.

Am depăşit Trinidad Tobago la indicele de dezvoltare umană. Clasamentul realizat anual de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) arată că România se află pe locul 63 din 182 de ţări evaluate în ceea ce priveşte gradul de dezvoltare umană. Clasamentul este realizat ţinând cont de criterii precum speranţa de viaţă, produsul intern brut pe cap de locuitor, rata de alfabetizare şi gradul de şcolarizare. Statele plasate între poziţiile 1-70 sunt incluse în categoria ţărilor cu nivel ridicat de dezvoltare umană, cele aflate pe locurile 71-155 în cea a ţărilor cu nivel mediu, iar restul au un nivel scăzut de dezvoltare umană. Potrivit indexului, Norvegia este ţara cea mai atractivă, în timp ce Nigerul se află pe ultimul loc. Indexul pe 2009 se bazează pe datele din 2007, informează Gândul.

Mafiile se extind în Europa de Est. Condamnat la moarte de Camorra, mafia napoletană, pentru că i-a dezvăluit afacerile şi metodele, Roberto Saviano, 30 de ani, a declarat că în prezent cercetează fluxurile criminale din Europa de Est, tema viitoarei sale cărţi. Saviano subliniază cu fiecare ocazie mondializarea pericolului mafiot şi arată că mafiile reprezintă o ameninţare pentru tinerele democraţii balcanice, ştiind să profite de bulversările geopolitice regionale. Analiza faţetelor ascunse ale crimei organizate demonstrează că mafioţii au aliaţi politic, notează România Liberă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite