Câmpul cu flori, o afacere cu viitor - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câmpul cu flori, o afacere cu viitor - Revista presei interne
Câmpul cu flori, o afacere cu viitor - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre fermele floricole de dimensiuni medii, cele mai dorite apartamente de pe piaţă sau uşurinţa cu care se poate obţine o identitate falsă. Printre alte subiecte, pentru pupatul moaştelor Sfintei Parascheva a fost o coadă de 12 kilometri, iar Târgul de Turism din Capitală a avut reduceri foarte mari.


Câmpul cu flori, o afacere cu viitor.

Mate Levente are, la cinci kilometri de Braşov, o fermă floricolă de dimensiuni medii. A fost adus în "breasla florarilor" de soţia sa, pasionată de acest domeniu. Înainte de a se apuca de agricultură, omul a fost specialist în calculatoare şi instalator. "Pentru cei care se apucă de această afacere, îi sfătuiesc să crească mai întâi plante de o vară, cum sunt crăiţele, salvia. Acestea se vând foarte bine. În primul an, este foarte greu să găseşti clienţi pentru desfacere, aşa am păţit şi eu", spune Levente. Cortul său cu flori, amenajat în cadrul târgului IndAgra (Romexpo Bucureşti, 14-18 octombrie) atrage numeroşi vizitatori, mai ales femei, scrie Evenimentul Zilei.

Apartamentele ceauşiste sunt cele mai dorite. Şase din zece persoane dornice să cumpere un apartament preferă locuinţele din blocuri vechi, în detrimentul celor din ansamblurile rezidenţiale noi, arată un studiu. Potrivit studiului făcut pe şase site-uri imobiliare şi 1.000 de respondenţi de către Anunturi.net şi Daedalus Millward Brown, 75% din cei chestionaţi preferă apartamentele, 47,9% îşi doresc apartamente de două camere, 29% vor locuinţe cu trei camere, în timp ce 17% se interesează de garsoniere. De apartamente cu patru sau mai multe camere sunt interesaţi doar 5,5% din cei chestionaţi. Doar 3% din total sunt interesaţi de achiziţia de terenuri, potrivit Cotidianul.

România, furnizor de fantome pentru Europa. Identitatea falsă îţi permite să fii ce vrei, cine vrei. Este imposibil de depistat dacă te foloseşti de unii angajaţi corupţi de la Evidenţa Populaţiei. O dată ce ai ajuns în spaţiul Schengen, nimic nu te mai poate opri să faci ce vrei. Degeaba s-au introdus paşapoartele biometrice dacă documentul pe baza căruia se eliberează acestea este în continuare la cheremul falsificatorilor. Degeaba se dau de ceasul morţii politicienii că se fură la numărătoarea voturilor sau că se practică votul multiplu. Iată că se poate vota şi cu acte false, anunţă Jurnalul Naţional.

12 ore la coadă de doi kilometri pentru pupat moaştele Sfintei Parascheva. După ce s-au rugat trei ore de un jandarm, o familie de romi a reuşit să-şi strecoare copila de zece ani prin gardul despărţitor, în faţă la moaşte. Jandarmul şi-a făcut milă de ea şi a lăsat-o să atingă racla cu un buchet de busuioc. Când a ieşit din mulţime, jandarmul a încercat să o aducă înapoi la părinţii ei, însă fetiţa, care nu vorbea română, s-a speriat de omul în uniformă şi a fugit în direcţia opusă. Despărţiţi de trei rânduri de garduri, părinţii au fost nevoiţi să-şi caute copila printre cei 125.000 de alţi pelerini care aşteptau de o zi să ajungă la esplanada unde fuseseră scoase moaştele, notează Gândul.

Reduceri disperate la Târgul de Turism din Capitală. Târgul de Turism, care îşi deschide astăzi porţile la Romexpo, vine în întâmpinarea turiştilor cu reduceri early booking la vacanţele de iarnă, cuprinse între 10 şi 20%. Şi vacanţele interne vor fi mai ieftine cu aproximativ 10-15%, însă destinaţiile consacrate, precum Valea Prahovei, vor păstra tarifele de anul trecut, potrivit turoperatorilor. Aceştia se aşteaptă ca şi numărul turiştilor să se menţină la nivelul celui din sezonul trecut, scrie Gardianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite