Mafia imobiliară: Blocuri pe calea ferată, aprobate de consilieri- Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mafia imobiliară: Blocuri pe calea ferată, aprobate de consilieri- Revista presei interne
Mafia imobiliară: Blocuri pe calea ferată, aprobate de consilieri- Revista presei interne

Presa internă de azi scrie despre construcţiile ilegale din capitală, despre Banca de alimente sau despre modificările ce s-au făcut  în programul de începere a cursurilor în Iaşi. Printre alte subiecte, calvarul prin care trec studenţii în fiecare an universitar, iar în ultimii 20 de ani serviciul de informaţii al Ministerului de Interne a fost implicat toate scandalurile politice şi economice din România.


Mafia imobiliară: Blocuri pe calea ferată, aprobate de consilieri

. Proiecte fără aviz de mediu sau de la alte comisii de specialitate şi planuri urbanistice zonale care nici măcar nu au fost puse în dezbatere publică ori care aprobă construcţii deja ridicate. Asta ar putea aproba consilierii generali ai Capitalei, în ultima şedinţă în care se mai poate da undă verde normelor de construire, în baza actualei Legi a urbanismului, ce le dă voie „rechinilor imobiliari” să construiască turnuri oriunde şi oricum, scrie Evenimentul Zilei.

Banca de alimente: Lucescu face donaţii pentru nevoiaşi.
Răzvan Lucescu s-a alăturat luni campaniei "Banca de alimente", participând activ la sprijinirea săracilor României. Selecţionerul şi-a luat soţia la cumpărături şi au umplut împreună coşurile cu produse greu perisabile pentru a fi donate nevoiaşilor, scrie Jurnalul Naţional.

Şcolile au modificat orarul pentru fluidizarea traficului. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a aprobat ieri modificarea programului de începere a cursurilor ca măsură pentru reducerea traficului la prima oră a dimineţii, în urma consultărilor cu directorii unităţilor şcolare din municipiul Iaşi, scrie Evenimentul Zilei.

Calvarul studenţilor. Studenţii acuză faptul că şi în acest an sunt înghesuiţi în cămine, iar costurile sunt insuportabile. În replică, rectorii spun că aceştia bat câmpii. Nouă tineri într-o singură cameră de cămin, tarife lunare la cazare ce ajung la 260 de lei, lipsa cantinelor din campus şi costuri greu de suportat pentru a putea să urmezi o facultate. Acestea sunt nemulţumirile studenţilor care acuză statul că nu este suficient de preocupat de condiţiile oferite celor care se înscriu în învăţământul superior, scrie Gândul.

Doi şi un sfert, nelipsiţi din scandalurile ultimilor 20 de ani
. În ultimii 20 de ani, serviciul de informaţii al Ministerului de Interne a fost implicat în toate scandalurile politice şi economice din România. Presa din 1990 şi până azi a menţionat acest serviciu, sub toate denumirile lui succesive: 0215 (de unde şi denumirea de „doi şi un sfert“), 0962 sau DGIPI, în ipostaze cel puţin nepotrivite pentru un serviciu de informaţii dintr-o ţară democratică. scrie Cotidianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite